Mali müşavir arkadaşlara sorum olacak. Bugün basına sızan bazı belgeler vardı DP şirketine ait. 2022 yılına ait 15.***TL tutarında komik bir rakam tahakkuk etirilmiş. Nasıl olabiliyor. Bağlı olduğu vergi dairesi ve ya farklı ilgili kurumlar denetlemiyor mu sonuçta bir pırlanta şirketi sıradan bir insanın kurduğu şahıs şirketi değildi. Ben 2020 yılı 6-12 ayları arasında pandemiden dolayı 50bin tl zarar etim şirketim 8 ay boyunca didik didik edildi şahıs şirketi olmama rağmen şahsi banka hesaplarımın hareketleri ve e-tic. platformlarındaki satışlara kadar tek tek excel halinde önüme verip açıklama yapmam istenildi. Bir sıradan şahıs şirketinde bile bu denetim yapılıyorken Günlük 750Bin TL harcayan ve buna bağlı olarak hayal edilemeyecek kadar büyük kazançlar sağlayan insanlar nasıl 1 sene içerisinde 15 bin tl kadar bir rakam tahakkuk ettiriyor. Çok merak ediyorum nasıl?
Hocam öncelikle AVM'de pırlanta dükkanı olan bir şirketin bu matrahta kar etmesi ve vergi ödemesi imkansız. Ancak odaklanılan nokta burada yanlış mücevher şirketi 2022 yılının ortasında kuruluyor. Ancak 130 franchise verdiği iddia edilen ve bu şirketlere kendi demirbaşlarının satışının yapılması ve kullanılması zorunlu tutulan ana şirketin vergi matrahı 4 milyon tl, ödediği vergi ise 1 milyon TL'den az. Normal şartlar altında sadece istanbuldaki bir şubesi bundan daha fazla kazanç elde edip vergi ödemesi gerekir. Diğer arkadaşların da dediği gibi bağlantıları sayesinde usulsüzlüklerin üstü örtülmüştür. Detayları merak eden arkadaşlar twitter da
seher sultan adlı hesabın paylaşımlarını incelerse olayın farklı boyutlarının daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum.