Merhabalar,
Öncelikle yazar ekibinizi iyi seçmeniz gerekiyor: herkes makale yazdığını sanıyor ancak makaleler SERP'te kayboluyor. Bunun yanı sıra bir SEO uzmanı ile çalışmanız gerekli ve bu uzman SEO'yu backlinkten ibaret sanmamalı. Yazarlarınız SEO nedir bilirse işiniz daha kolay olacaktır. AdSense EN olarak güzel paralar bırakır ancak sizin niche bir sektör bulmanız gerekli. Blog tercih edip yazarlarınıza CPC yüksek anahtarları da hedefletebilirsiniz: bu da bir tercihtir. TR'de de kazanç var, yok değil ancak EN'e göre daha fazla emek ve çaba istiyor. Yakın zamanda harcadığınız emek veya gider, size geri gelmeyecektir. Bir süre gelir beklemeden ilerlemeniz gerekli. Kısa vade de bu işlerde yüksek kazançlar veya masrafları çıkarabileceğiniz kazançlar sağlanamaz. Ayrıca EN sektöründe her şey daha pahalıdır, sermayeniz yoksa denemenizi önermem. Güzel bir sektörle 1 yıl sonunda güzel kazançlar elde edebileceğinizi düşünüyorum. Sistemi oturttuğunuzda yurt dışı trafiği alacağınız için güzel kazançlar elde edebilirsiniz. Günlük ve aylık dolar/sterlin -neyse artık- bazında hesaplama yaparsanız az çok sizde kazancınızı kestirebilirsiniz. Sevgiler.
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için açıkçası çalışmak istediğim yazar ekibi zaten R10' da bilinen ve SEO işi de yapan bir ekip kısacası bilinen biri ve işlerini de iyi yaptıkları göz önünde. Dediğim gibi 4 - 5 ay hiç kazanç beklemiyorum fakat ilerisinde masraflarımı karşılamasını bekliyorum. 5 aylık bir süreç için max 10 bine hallederim diye düşündüm çünkü yabancı içerikler olacağı için seo veya makale ücretleri de artıyor. Pasif gelirim var ve bu geliri kriptoya atmak yerine yatırım yapmanın daha mantıklı bir seçenek olacağına karar verdim.