cute_08 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba;

8 GB ram zor bulursun müşterimde vardı 8 GB veya 4 GB + 4Gb ile çalışmadı. ayar etti beni.
Sadece SSD takabilirsin. RAM MHZ' sine bakacaksın aynı MHZ' de olması gerekli. 1033 MHZ , 1600 MHZ veya 1333 MHZ diye hatırlıyorum. Genelde 8 GB desteklemiyor.
Theyka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
laptop maksimum 8gb destekliyor internetteki bilgilere göre ve DDR3
Bilgisayarınızda cpuz ile cl değerlerine ve mhz değerlerine bakarak 4+4gb olmakla toplamda 8gb ram alıp takabilirsiniz.

edit: biraz daha araştırmaya göre 1600mhz destekliyor ve tek 8gb takamazsınız. Bu zaman 1 tane 4gb alıp takmanız mantıklı zaten 4gb laptopun kendisinde olmalı.
ClassWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle cihazın maksimum kaç GB ram desteklediğine bakacaksın netten bakın maks kaç GB ram destekliyor görürsün. Sonra ram DDR kaç ona bakman gerek. Muhtemelen ddr3 ram kullanılmış 8GB ram alıp yükseltirsin baktın 8GB dan fazlasını desteklemiyor 4 GB tı çıkartırsın direkt 8 i takarsın. Birde kaliteli SSD alman lazım ondan sonra tamamdır youtube v.s işlerini görür
Theyka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
o da olur ama maksimum 8gb oluyor ve 4gb var ek para vermesin diye tek 4gb alması mantıklı olur bide dual channel olayından dolayı diyorum pek etki eder mi bilmem
cpuz bilgilerini konuya ekledim. hangi rami almamı tavsiye edersiniz.