dijital dolandırıcılıklar, hırsızlıklar, saldırıların bu kadar yaygın olduğu dönemde en ufak bir dijital ürün alırken tc kimliğinden telefon numarana, doğum tarihinden adın soyadına her şeyini teslim etme " zorunluluğu " saçmalık değil de nedir?
bence bu konuda devletin bir arayüz tasarlaması gerekiyor. bu tür şahsi verilerin talep edildiği durumlarda kişinin karşısına devletin arayüzü çıkarılmalı ve bilgiler sadece buraya girilerek devlet tarafında teyit sağlanmalı, işlemin yapıldığı firmada ise sadece kendi belirlediğimiz kullanıcı adı tanımlı biçimde kalmalı.
yarın öbürgün devlet tarafında firmaya dair inceleme başlatıldığında işlem yapanların verileri görülmek istenirse, firma; devletin ona verdiği eşleştirme kodunu teslim etmeli ve devlet kendi veritabanından bu kod ile hizmet alanları görüntülemeli.
yani hiçbir firmada verilerimiz tutulmamalı, bizden verilerimiz sorulmamalı. biz verilerimizi sadece devlete teslim etmeliyiz.
bıktım arkadaşım. basit bir işin var 40 liralık sunucu alıyorsun, yedi sülalenin bilgilerini teslim ediyorsun adama. ben nerden bileyim bu adam hırlı mıdır hırsız mıdır verileri satıyor mu çalıyor mu tek tek firma mı takip edeceğim. kesin, kalıcı çözümler üretilmesi şart.
artık verilerimi bi yerlere teslim etmek "zorunluluğundan" sıkıldım. fake bilgi girsen adamlar eşleştirme sistemi kullanıyor. yanlış bilgi verdiğinde işleme devam edemiyorsun falan. saçma sapan durumlar.