beyni ve donanımlarıyla elde edemeyecekleri statüyü ceplerindeki 3 kuruşla edinebileceklerini zannedenler ülkesine dönüştük. vasatlık ve avamlık hızla yükselişteyken bunu kamufle edecek harcamalar da aynı oranda artıyor. sonsuz bir döngü hakim. onun görüntüsü.
Bende bu olaya bitiyorum arkadaş.
Alan istediğini alır, milletin parasının hesabını tutmak size mi kaldı ?
Bu nasıl bir ayrımcılıktır aklım hayalim almıyor. Ya kardeşim adam dilerse 200 bine alır 70 binlik telefonu, dilerse yurtıdşını alır, dilerse kırmızı rengini alır. Sana burada nasıl bir söz söyleme hakkı doğuyor ?
Ben bu cesaretinizi de takdir ediyorum.
Nasıl bir özgüveniniz var ilginç, altında boğulmayın dikkat edin bu ego size zarar verir.
Nasıl bir ruh hali ile '' şu insanların telefon almalarını eleştireyim, üzerine bir de tavsiye vereyim '' diye düşünüp, fikrinizin onlardan daha iyi olduğuna kendinizi ikna edip sonra gelip burada insanlara da dayatayım diye konu açıyorsunuz. Cidden bu nasıl bir ego, bu nasıl bir kendini beğenmişlik işin içinden çıkamıyorum.
2023 yılındayız, adam telefon alıyor diye eleştiriliyor, eleştirildiği yetmediği gibi aptal yerine konulup öyle yatırım yapılmaz altın alınır diye tavsiye veriliyor.
Küçük düşünmek bu olsa gerek.
Aynen süper fikir, büyük oyunu sen gördün, müthiş bir aydınlanma yaşadın. Şimdi herkes telefonların çok pahalı olduğunu düşünecek, farkındalığa ulaşacak ve gidip altın alacak.
Bakalım insanları eleştirirken kendinizi rahat hissedip, şimdi benim eleştirilerimde aynı rahatlığı sergileyecek misiniz merak ediyorum
yersiz ve boş bir duyar. alabilir, kimse alamaz demiyor. ancak alan da eleştirilebilir. buna da kimse ses çıkaramaz. eleştiriye hak verirsin veya vermezsin bu senin kararındır. ancak, don almaya parası olmayanın kredi çekip telefona girmesi (yatırım olarak düşünüp gireni tenzih ederim) eleştirilebilir bir meseledir. senin önceliğin telefondan ziyade evvela içinde bulunduğun vaziyetten sıyrılmanı sağlayacak gerçek, ciddi konular olmalıdır. bunu yapmayıp hala boş meseleler, hayali statüler peşindeysen birileri bunu eleştirince sert yapamazsın çünkü toplum bir bütündür ve o toplumun doğru, sağlıklı ilerleyişi için yapıcı, bazen tetikleyici eleştiriler gereklidir. aksi halde herkes aynı rotaya sapar ve o rota hatalıysa, toplum infiale yürür. şu an topyekün üretim yerine sadece tüketen bir durumda olmamızın sebeplerinden biri bu yanlış rotaya sapma ve gerektiğince eleştirilerde bulunmamış olma meselesidir.