Ermeniler Hristiyan olduğu için, bizde nasıl ki Müslüman ülkelere sempati duyuyorsak, ABD, Fransa, Rusya da Ermeniler Hristiyan oldukları için sempati duyabilirler mi?
Afrika ve Karayipler de adını bile duymadığımız, haritada yerini gösteremeyeceğimiz Hristiyan ülkeler var, onlara neden kıyak yapmıyorlar eğer mesele dinse?

Bu arada ben bu ülkenin vatandaşı olarak Müslüman ülkelere sempati duymuyorum hatta tam tersi, çok pis nefret ediyorum. Medeniyetin kelime anlamı olan İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya'nın yanında sırf Müslüman diye Suudileri veya Katar'ı destekleyecek, sempati duyacak halim yok. Özellikle Filistin'i sevmiyorum, Osmanlı zamanında bize yaptıklarını, 50 bin Osmanlı askerinin esir edilip şehit edilmesinde İngilizlere verdikleri katkı beni tiksindiriyor. O sebeple inanç meselesi olmadığını söyleyebilirim. Ayrıca şöyle düşün dostum, bir ülkeyi aynı anda hem Rusya hem Amerika sevip destekleyebilir mi? Mümkün mü böyle bir şey? Konu Ermenistan ise hem Rusya hem Amerika destekliyor, soğuk savaşın tarafları hiçbir konuda anlaşamaz, Ermenistan sevgisi konusunda ise hemfikirler. Lobi faaliyetleri ve bu ülkelerde sundukları ekonomik katkılar gerçekten çok önemli, mesela Amerika'nın rahip Brunson mevzusunda bu rahibi önemseyip gurur meselesi yapmalarının asıl sebebi Brunson'un Evanjelik olması Amerika'da Evanjelistler oldukça güçlü, lobileri çok sağlam. Bu sebeple sadece inanca indirgeyemeyiz. ( Bu arada bizde yönetimsel olarak Arap sevdasının nedeni inanç değil, para. Amerikalılar para verecekmiş dense derhal Amerikancı olacağımıza yemin edebilirim ama ispatlayamam. )