Merhabalar, bir konu hakkında çok stresliyiz ve konu hakkında siz değerli R10 ahalisinin yorumlarını bekliyorum.
Kızım 5.5 yaşında ve bu sene anaokuluna kaydını yaptık. Okullar açılalı 2 hafta olmasına rağmen halen daha okula gidemiyor. Sebep te öğretmenin ne zaman başlayacağı belli değilmiş. Bu kadar saçma bir sebep olabilir mi gerçekten!..
Kayıt olduğu anaokulda 4 sınıf var kızımın bulunduğu sınıf hariç diğer 3 sınıfta sorun yok. Kızım da komşu çocuklarının her gün okulla gittiğini görüyor ve Ben ne zaman okula gidecem diye sorup duruyor. Mutlu, etrafına gülücükler saçan çocuğun tüm neşesi gitti ve depresif hale geldi.
Bu süreçte 4- 5 defa okula gittim. Onlarca defa aradım Durumu anlattım fakat ordaki müdür "öğretmenin ne zaman başlayacağını bilmiyoruz, biz sizden daha çok istiyoruz başlamasını. Öğretmen geldiğinde sizi arayacağız " demekten öteye geçmiyor. Kızımın hevesinin kırılmasından korkuyorum.
Yani bu durum gerçekten normal mi, bizm okulun müdürü mü çok vurdumduymaz yoksa bu bir sorumsuzluk mu çözemedim gitti. Meb'e, Cimer'e falan şikayet edeyim diyorum da bir tarafım da müdürün ne suçu var diyor. MEB mi suçlu, müdür mü suçlu, biz mi suçluyuz, yoksa komple eğitim sistemi mi suçlu anlamadım gitti. Tek bildiğim çocuk suçsuz. Hani müdür dese ki öğretmenin mazareti, taziyesidir, şudur budur derse anlarım da, okulunda görevli bir öğretmenin 2 haftadır başlamaması ve ne zaman başlayacağını bilmemek normal mı?
Özellikle öğretmen, öğrenci velisi ve öğretmen adayı arkadaşlardan fikir rica ediyorum. Vaktinizi aldığım için üzgünüm ama bu konuda özellikle son 3 -4 gündür ailecek stresteyiz. Saygılar