Satış ayrı hizmet ayrı hocam. O lafımdan da anlaşılacağı gibi bu hizmeti verenlere yönelik bu sorunun sorulmasını doğru buluyorum. Son zamanlarda çok türediler sadece adsense için değil birçok sektörde yok aylık XXXX garantili getiri için altyapınızı kuruyoruz vs. bu durumlarda yeni kullanıcılar olayı anlamadan dalıyor sonu hüsran oluyor. Çünkü birinin elinde bi yöntem varsa bunu satmasına gerek yok birini işe alır sabit bir görev + sabit bir maaşla yine tek başına bu işi fazlasıyla karlı bir şekilde yürütebilir. Birini bulamadı diyelim, işine yaracak bir otomosyon aracı için bir yazılımcı ile anlaşır sistemi otomatik yapar geçer. Sitesini satan kullanıcı tabi satabilir ona lafım yok. Herkesin sıkıştığı dönemler olur elindeki siteleri satabilir. Benim sözüm onlara değil bu tip hizmeti verenlere yani hocam.
domain al,site kur,içerik gir,seo yap,reklam ver,sosyal medya ile ugraş vb konularla ugraşmak yerine bunla ilgili hizmet vermek bence pekte garip degil hocam.aylarca kendi siteme bu şekilde ugraşmak yerine başkasının alt yapısını kurmak bence mantıklı.hem nakit akışı saglar,hemde sonucu onu ilgilendirmez.alan kişiye baglı ne kadar iyi hale gelecegi.ama bu işlere garanti verilmez tabi,o ayrı.kısacası o kişiler sistemin alt yapısını kurar ve sonrası sana kalmış.
mesela ufak bi örnek vereyim forumda yıllar önce ahmet kaya vardı,aspire idi sanırım nicki.benim o arkadaştan aldıgım siteler hala duruyor,yıllardır içerik girmedigim halde az çok kazandırıyorlar.ama bu adamdan genel olarak forum şikayetci.ben o arkadaştan hizmet aldım,verdigim parayı 2 günde çıkarttım ve yıllardır kazandırmaya devam ediyorlar bana.fakat burada senin haklı oldugun bişey giriyor devreye,yeni kullanıcılar sanıyor ki aldıgı hali ile o siteden dedigin gibi para gelicek.işte orası bence sahtekarlık çünkü alan adam bu işlerden hiç anlamıyorsa,site elinde patlıyor.ben aldıgım o siteleri geliştirdim,bisürü degişiklikler yaptım ve işler yolunda gitti.ama oldugu gibi alıp kullananlar malasef sorun yaşadı.
son olarak ; büyük konuşmayayım ama bu tür hizmet vermeyede karşıyım şahsen.aldım,alırım ama vermek bana göre degil

yt,dm,adsense vb konulardan güzel paralar kazandım çok şükür 22-23 yıldır.asla kendime yapmak yerine bunun hizmetini vermedim.onun yerine az da olsa kazançlı hale getirip,direkt site/hesap olarak satmak bana daha mantıklı geldi her zaman.hem karşınında zarar etme ihtimali o şekilde daha düşük bence.