teşekkürler hocam. Bir arkadaşım var ABD vatandaşı, eşi ve çocuğu Türkiyede yaşıyor. her ayın 15 günü çalışıyor ABD de, kalan 15 günü (yol süresini saymıyorum) burada. 5-6 ayda bir ailesi ABD ye gittiği için sadece o aylarda gelmiyor. Normalde tanıdıklarına getiriyor ama ticari olarak bu işi yapmak ister mi emin değilim. Maddi kaygısı pek yok. Ama sorarım bir sonraki buluşmamızda.
Hocam ABD'den gelecek olan varsa elektronik dışı kıyafet ayakkabı vb. siparişlerim olabilir eğer yönlendirebileceğiniz güvenilir biri varsa tanışmak isterim.
Hızlıca cevap vereyim, ABD'den TR'ye giriş yapıyorsanız, istanbul havalimanında gümrük sizi durdurmuyor. Şöyle, uçaktan iniyorsunuz, checkout yapıyorsunuz bagaj hakkınız çok fazla oluyor zaten, ardından gümrük koridorundan geçiyorsunuz. Orada bir memur rastgele durdurup soruyor "Nereden geliyorsunuz" diye. ABD diyince tamam geçebilirsiniz diyor. Siz çok genç iseniz(ben 30+'ta gittim geldim) durdurma ihtimali olabilir. Ama 1-2 adet telefona kimsenin bir şey diyeceğini düşünmüyorum. Oradan telefon isteyen de bir zahmet bunun riskli bir işlem olduğunu anlayıp "KUTUSU AÇILMIŞ" olarak istesin..