Siz ne yapardınız demişsiniz ama ben o kadar param olsa bir kağıda imza atıp bitmemiş bir daireye para vermezdim sanırım. Maketten ev alanların mağduriyeti sürekli haber oluyor, bu gibi beklenmedik sorunlar da var tabi. Müteahhit hiçbir şey yapamaz, ona da suçun tamamını yüklememek lazım. Bir binaya başlamış, masraf edip bir seviyeye kadar getirmiş ve arsa konusunda beklenmedik bir problem çıkıyor. Bu gibi öngörülemez problemler yüzünden sayısız bina yarım kaldı, Youtube'da bu binaların hikayelerinin paylaşıldığı sayfalar bile mevcut. Kısacası ben böyle bir duruma düşmezdim muhtemelen, tapuyu görüp hazır oturulacak şekilde olan bir daire alırdım alabilseydim hiç riske girmeden. Ama bu durum üzerine ne yapardık onu soruyorsanız muhtemelen diğer mağdurlar ile toplaşıp ölen arsa sahibinin kızı ile iletişime geçer, atıyorum mağdur başına 2-3 bin dolar toplayıp bu parayı arsada hakkı olduğu kişiye teklif edip davayı geri çekmesini söylerdim en azından bunun yolunu yapardım. Bu şekilde belki inşaat tekrar başlardı diyeceğim ama maliyetler arttığı için gerisinin tamamlanması da çok zor, yine muhtemelen inşaat için kullanacağı ürünleri o dönem ucuzken alıp stoklamamıştır, stokladıysa da başka yerde kullanmıştır. Bu gibi bir durumda da buna sebebiyet verdiği için yine arsada hakkı olduğunu söyleyen kişiye dava açmak yerinde olurdu sanırım. Müteahhit bir şekilde yırtar, ben ölen kişiyle anlaşmıştım binayı yapacaktım bu kişi dava açtı izin vermedi der sıyrılabilir aradan. Çok zor bir durum gerçekten çok geçmiş olsun, umarım bir an önce çözüme kavuşturursunuz.