Dedem yaklaşık 1 yıldır bilinci kapalı bir şekilde yatıyor. Vücudunun arka kısmında 3 farklı noktada "yatak yarası" denilen doku zedelenmeleri meydana geldi. Başlangıç seviyede iken araştırmalarımız sonucunda erken müdahale edilmesi gerektiğini biliyorduk ancak doktorların verdiği merhemleri kullandık, sonuca ulaşırız zannettik. Maalesef başarılı olamadı ve 4. seviyeye kadar ilerledi yaralar. Doktorların dediklerini uygulamamıza rağmen pozitif bir ilerleme kaydedemedik.

Bugün öğrendik ki "havalı hasta yatakları - 45 derece" bu tür yaraların oluşmamasında ve iyileşmesinde oldukça gerekliymiş. Sabit yatan hastalar için, kendi kendine belirli aralıklarla pozisyon değiştirerek basıncı vücudun başka yerlerine aktarıyor ve yara oluşmuyor/oluşan yara daha kolay tedavi edilebiliyormuş.

Ben bu bilgiye çok geç eriştim ve doktorlar da böyle bir teknolojiden bahsetmedi şimdiye kadar. Yatalak hastası olanlar için kıymetli bir tecrübe olduğunu düşündüğümden dolayı belki birilerine faydalı olur diye burada konu açmak istedim. Tüm hastalarımıza şifalar diliyorum.