Arkadaşlar face ve insta hesaplarım business managera bağlı.. Tabiki Meta'nın işleyişi gereği bir kişisel reklam hesabı var business managerda bir de sayfaların bağlı olduğu kurumsal reklam hesabı var ve bu kurumsal hesap üzerinden reklam çıkılıyor. Kişisel hesabın varlığının tek nedeni metanın kişisel hesabın varlığını zorunlu tutması yoksa hiç işim yok.. Ancak anlam veremediğim birkaç sorun yaşıyorum..
Öncelikle business manager üzerinden değilde direk insta üzerinden reklam vermeye yada gönderi öne çıkarmaya çalıştığımda kurumsal hesabın faturalandırmasına bağlanmıyor illaki kişisel hesaptan faturalandırma yapmaya çalışıyor ve USD para birimi ile TL bile değil.. Business Manager'dan reklam verdiğim zaman bu sorunu aşabiliyorum ama instada böyle bir saçmalık oluyor nedense..
İkinci saçlalık ise kullanılan müziklerde.. İnsta'da gezerken birçok reels videosunun insta kütüphanesinden müzikler hatta trend müzikler kullandığını buna rağmen sorunsuz şekilde reklam verdiğini görüyorum çünkü benimde sürekli karşıma çıkıyor ancak ben o kütüphaneden müzik eklersem videoya kesinlikle reklam vermeme izin vermiyor telif hakkı ile korunan müzik diye.. Hatta reklam vermek şurda dursun o reels videosunu aynı anda Facebook'a da göndermiyor yine aynı sebepten sadece instada yayınlıyor.
Bu sorunlarla karşılaşan tek insan ben olamam sanırım.. Siz bu problemler ile karşılaştınız mı ve nasıl çözdünüz acaba?
DİPNOT: Ukalalık olarak algılamayın lütfen ama ücretli destek aramıyorum arkadaşlar.. Bilginizi paylaşmak isterseniz teşekkür ederim istemezseniz de boşa ücretli destek olabilirim diye enerjinizi harcamayın lütfen.. Teşekkür ederim..