DartkGandalf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam fatura toplamanın neresi kaçırmak yok artık. Siz de 1.000-2.000 TL'lik faturalar, ya da günlük 5-10 klık faturalar toplamayacaksınız haliyle. Faturadan kastım da fiş bu arada. Arkadaşınızın yapacağı bir telefon alışverişini de siz ödeyip mesela ondan nakit alabilirsiniz. Banka hesabı giriş çıkış hiçbir şey olmuyor, bunun takibini yapamazlar. Tek ellerindeki belge sizin telefon almış olmanız. Telefon bir örnek yalnızca. Genelde nakit yoluyla gerçekleştirilen harcamalar da buna dahil. Ya da bir arkadaşınız harcama yapacak olur siz ona kartınızı verirsiniz, o size nakit verir bu şekilde fişler. Bunlar kaçınmaktır. Öyle dediğiniz gibi korkutucu bir şey değil. Aksine sizin bahsettiğiniz EFT-HAVALE'de sürekli elden borç elden borç 1 yılda 100-200 kere "elden borç" işlemi gerçekleştirilmiş. Memur gelip der sana. "Bu ne açıkla." diye. Bu çok daha kötü bir şey, kaçırmak budur. Aynı zamanda sosyal medyacıların yasası diyorsunuz da haberiniz yok sanırım hocam. Dijital ürün satmak ile o kanunun yakından uzaktan hiçbir alakası yok. Bu arkadaş o kanundan faydalanamaz faydalansa dahi %15 demişsiniz. %15 kesinti ile de alakası yok. Arkadaş dijital ürün satıyor. Ve dijital ürünlerin satışı yurtiçi vergilendirilmesi %20, yurtdışı ise %0'dır. Sosyal medyacılar böyle yapıyor falan diyorsunuz adamın bu yasa ile yakından uzaktan alakası yok ki.

Ben de şirket kurmasını tavsiye ediyorum.
ee ozaman vergi vermemk icin urunu yurtidisinda satarim ben olurmu hocam ?