Vergiden kaçınmak gider göstermek, bağış yapmak her yerden fatura toplamaktır hocam. Buna devlet bir şey diyemez, vergiden kaçındığını anlar ama bir şey diyemez. Ama sürekli EFT-Havale ile para almak vergi kaçırmaktır. İlkini düşünün vergi ile alakalı bir durumunuz yok, yine faturanızı kesiyorsunuz her satışta ama KDV düşürüyorsunuz faturalar ile, herkesten topladığınız giderlerle, bağış yaparak falan. İkincisinde ise direkt fatura kesilmiyor ve bu suçtur, adı da vergi kaçırmaktır. Yanlış bilgi vermeyin lütfen. Masum bir şey değildir bu.
Ya da buna elden nakit para almayı da ekleyebiliriz vergiden kaçınmak olarak. Pazarcılar, seyyar satıcılar, esnaf falan çoğunun yaptığı bir şey. Ama elden nakit almak gibi bir ihtimaliniz yok sanırım sizin.
Hesabınıza sürekli para girişinde açıklama kısmına elden borç yazdırıp direkt topu taca atarsınız sizde. Buda vergiden kaçınmaktır aynı mantıkla.
Heryerden fatura toplamak kaçınmak değildir "net olarak kaçırmaktır" Vuk 352 ye girer. Kullanmaya yani. Cezasıda tutuklama olması muhtemel 7yıldır.
En mantıklısı tabiiki ve tavsiyem kısa yolu vardır sosyal medyacıların yasasındaki gibi(diye düşünüyorum). O şekilde hem vergisini versin hem muhasebeyle uğraşmasın.
Ama bu arkadaş zaten ticaret yapıyor. Yani artık meslek edinmiş bunu. Şirket kurup ilerlemesi daha mantıklı.
peki bu forumda script satanlarin vergi odiyormu sahsen ben hic odemedim bir lac kere script satisim oldu