Dostum her yerde böyle. Serbest çalışsan bile bu durum değişmiyor yani. Sana iş yaptıran adam seni satın aldığını zannediyor bu ülkede.
Onun dışında liyakat ve yetkinliğe verilen önem "o yapıyorsa ben de yaparım", "iki tuşa basıyor dünya para alıyor" seviyesinde olduğu için bu ülkedeki en kurumsal firmaya girsen bile bu sorunu yaşayacaksın. Patron yapmasa amirin, iş arkadaşın yapacak bunu.
Türk işverenlerde çalışana karşı beğendiğimi belli edersem şımarır düşüncesi var o nedenle osuruktan bir düzenleme dahi olsa yaptırıp "bak sen bunu düşünememişsin" diyorlar. Bu freelancer çalışsan da böyle. para veren herkes karşısındakini satın aldığını düşünüyor. geçen bir müşteri 5 dakika bekledi diye yazdığını aynen aktarıyorum "ee hadi seni mi bekleyeceğim". ben de üslubu nedeniyle hizmet vermekten vazgeçtiğimi söyledim engelledim.
Tazminat vereceklerse daha doğrusu tazminat alabileceğin bir süre çalışmışsan onlara koz vermemek adına işlerini tamamlamaya çalış. Ama her halükarda arkandan "salak, beceriksiz" gibi söylemlerin söyleneceğini de aklından çıkarma.
Klavyenize sağlık ne güzel yazdınız. Aynı durumu yaşadım. Maaş zam görüşmesinde. İşlerinize devamlı müdahil oluyorum tarzında söylemde bulundu amir. 1 yılı dolduramadım henüz ama işlerimi bırakmak da istemiyorum bunlara.