Merhabalar;
Home office şahıs şirketi kurmaya çabalıyorum. Bir haftadır onay çıkmadı.
46.51.01.Bilgisayar, bilgisayar çevre birimleri ve yazılımlarının toptan ticareti (bilgisayar donanımları, pos cihazları, ATM cihazları vb. dahil)
Bu nace kodu ile kurmaya çalıştık ama bir haftadır eve denetime gelmeyince mali müşavirim vergi dairesine gitmemi durumun ne olduğunu sormamı istedi. gittim ve söyledikleri .....toptan.... ibaresi geçtiği için sıkı denetime tabi tutulduğum ve eve gelecek memurların yoğunluğundan dolayı gecikildiydi. Dedim ben toptancı olmak değil ucuza bulup fatura karşılığı firmalara, kurumlara satmak istiyorum dedim sadece. Onlarda parakende satış yapacağınızdan nace kodlarını yanlış vermişsiniz dedi ve değiştittirdiler.
47.91.14 Radyo, TV, posta yoluyla veya internet üzerinden yapılan perakende ticaret
62.09.02 Diğer bilgi teknolojisi ve bilgisayar hizmet faaliyetleri (kişisel bilgisayarların ve çevre birimlerinin kurulumu, yazılım kurma vb.)
47.41.01 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda bilgisayarların, çevre donanımlarının ve yazılımların perakende ticareti (video oyun konsolları dahil)
Bunları yaptırdılar.
Bunlar benim malzeme alıp kurumlara firmalara fatura karşılığı malzeme satmamı sağlar mı acaba? Malzeme; işlemci, ram, modem, switch vb bilgisayar parçaları.
Bana yol gösterirseniz sevinirim. En büyük korkum malzemeleri alıp fatura kestikten sonra vergi dairesinden faturayı kabul etmeme gibi sıkıntı çıkması. İşin doğrusu ne ise onu yapmaya çalışıyorum sadece