Polis olmak isteyenlere en büyük tavsiyem, polislik son tercihiniz olsun. Çünkü polisin sahibi yoktur, sendikası yoktur, seveni yoktur. En fazla intihar eden meslek grubudur. Başa hangi parti gelirse, onun polisiymiş gibi görülür. "Sen benim babam kim biliyor musun" diyenlerin babasını bulmakla mükelleftir. Siyasetin tam merkezindedir. Amirinin iki dudağı arasında çalışır. Bir devlet memuru haftada 40 saat çalışırken polis en az 60 saat çalışır ama mesai ücreti almaz. Yani günde 24 saat, ayda 30 gün çalışsa da aynı maaşı alır. İstediği zaman izin kullanamaz. Görev esnasında karşılaştığı tehlikelerden bahsetmiyorum bile.
Hangi polise sorarsanız sorun, bu saydıklarımı söyleyecektir. Bu şartlarda aylık ortalama 28-30 bin TL maaş almak isteyenler varsa elbette başvuru yapabilir.
Her cümlenize katılarak bu işi yapmayın, şahsen ben girdim çıkmak için uğraşıyorum. Tekrar üniversite okumaya karar verdim, bir yerden başladım devamı geldiği zaman iki dudak arasından ve siyasi yapıdan kurtulmuş olacağım.