@Byhalil; anlattıklarında kendimi gördüm resmen. 2012 senesinde evlendim ben de. Kız istemeden önce aileler tanışırken, kayın pederim bana, "Ben kızıma ev isterim, alabilecek misin" demişti. Ben de köprüyü geçene kadar ayıya dayı denir hesabı, alırız tabii dedim. Fakat nerde bizde o para. Evlendikten bir süre sonra, kayınpeder bütün aileyi topladı. Ben, hanım, kayın peder, kayınvalide, kayınço, gelin hep beraber salonda oturduk. Kayınpeder dedi ki, "Oğlum sen de aileden birisin. Biz oğlumla birlikte bir yazlık alacağız Foça'da. Sen de katıl üçe bölelim" dedi. O ara inanılmaz borç içindeyim (gerçi hala aynı ama neyse, konumuz o değil

). O kadar utanıyorum ki anlatamam. "Baba bizim kendi planlarımız var, teşekkür ederim" diyorum ama yok, o kabul etmiyor. 1 saat ecel terleri döktüm resmen. En sonunda ikna oldu ve bıraktı.
Senin durumun biraz daha farklı anladığım kadarıyla. Kayınpederin, arsa benden ev senden diyor. Bu durumda seni etkileyen çok bir şey olmamalı. Eğer arsa dediğin gibi değerliyse, bir müteahhitle anlaşabilirsin. Tabii kayınpederinden arsayı, senin değil kızının üzerine yapmasını isteyebilirsin. Eğer bunu istemiyorsan, benim yaptığım gibi yapıp, "Baba teşekkür ederim ama ben böyle bir şeyi kabul edemem. Benim hep hayalimde olan şey, bir şeyleri kendi başıma başarmam istememdi. Bu yüzden ne yaparsam kendim yapmak istiyorum. İsterseniz siz arsayı eşime hediye edin. O nasıl istiyorsa öyle kullansın. Benim hiçbir beklentim yok. Fakat ben ileride kendim başarmak istiyorum" diyerek, işin içinden sıyrılabilirsin.