üstad ben uzun uzun bakıp phillips'inkini aldım. sonra ürün incelemerine bakmaya devam ettiğimde cosori'nin dünyada meşhur olduğunu ve çok tutulduğunu öğrendim. xiaomi seçmememin sebebi yeteri kadar pişirmediği konusundaki yorum ve şikayetlerdi. ama anladığım kadarı ile bu aslında bir tüketici seçimi. yourube'da bu ürünleri kullananların inceleme videoları var. ürün reklamı yapanlardan değil de gerçekten kullanıp deneyimlerini paylaşanları kastediyorum.
ama bu ürün o kadar da harika değil. hazneler büyük gözükse de üç en fazla 4 tane tost ekmeği girecek büyüklükte. ha ille de alacam diyorsan içerisinde bişirme kabı olan, kek kabı gibi birşey olanından al. bana gep böyle birşey lazım oluyor çünkü ne pişirsem damlayan yağlar peynirler falan aşağı akıyor, oysa mesela yavuk pişirirken suyunun yemek içerisinde kalmasını istersin. aluminyuk kaplar pek işe yaramıyor, yemek aluminyuma yapışıyor ve sonrasında da kabı atıyorsun, bana ziyanlıkgibi geliyor. ama fırın kağıdında güzel işler çıkartabiliyorsun mesela.
bular çoğunlukla bir kişilik ğişirme yapıyorlar. evet içine bütün tavuk sığıyor falan ama fırın gibi değil. birkaç defa kanat but gibi şeyleri airfryda pişirmeme rağmen fırının yerini tutmuyor ki benim fırınım nuh devrinden kalma berbat birşey. ama hızlı pişirmeyi güzel yapıyor. hızlıca yakmadan ekmek üzeri peynir yumurta falan gibi şeyleri seviyorsa uygun. kek de yapıyor aslında ama o küçük kağıt kaplarda yapabiliyorsun çünkü dediğim gibi hazne aslında büyük değil. evet balık falan da yapıyor ama biz avrupalılar gibi değiliz, balığı çatır çutur kızartmıyorsan bize hitabetmez. güveçte birşeyler yapabiliyorsun ama bende en fazla iki güveç kabı sığıyor. yani bir hacim sorunu var. mesela patates kızartmada başarılı olamadım ben, oysa aynı zaman tefal'in actifry'ı var, nedense o daha iyi yapıyor, herhalde patatesleri çevirdiği için. unutma ki bu airfrylar yemeği çevirmiyor, sen yapmalısın. evet bazen pratik ama bazen de günlerce haftalarca öylece yatıyor.
doğrusu ben tahmin ediyorum ama fiyatlar üçüp gitmeden önce alacağımı alayım mantığı ile aldım. şikayetçi de değilim aslında... için kazındığında hızlıca işini çözüyor.
gerisi sana kalmış...