Çocukken resim konusunda iyiydim, resim öğretmeni olmayı düşünüyordum.
Grafik tasarım ve kodlama sektörüne 15 yaşında, internet kafede mynet'in site aracını kurcalarken giriş yaptım.
16 yaşına kadar amcamlarla mobilya atölyesinde, sonraki 1 yılda ise en az 10 farklı işte çalıştım, bu süreçte hep farklı bir şey aradığımı ve bu işlerin bana göre olmadığını biliyordum ancak ne olduğunu bilmiyordum.

18 yaşında üniversiteden hemen önce tesadüfen girdiğim bir reklam ajansında 1 yıl çalıştım. Aradığım şey tam olarak buydu. Hem bilgisayar kullanabildiğim hem de görsel tatmin yaşadığım bir sektördü
Ajanstaki 1 yılımdan sonra sadece 18 gün dayanabildiğim bir matbaada ve 1.5 ay ilerleyebildiğim bir üniversitede çalıştım.

15 yıldır, kendi şirketimde kendi işimi yapıyorum. Başlarda çok tepki aldım "sigortalı işe bak, yerin belli olsun, internetten para mı kazanılır, evde iş mi yapılır?" falan... bilirsiniz.
Baskılardan bir nebze kurtulmak için birkaç kez ofis açtım. En son pandemide kapattım. Pandemi olana kadar hala bir şüphesi olan kişiler bile pandemiden sonra "evet sen doğrusunu yapıyormuşsun" dedi Şimdi o tepki gösterenler "ben de öğrenebilir miyim, yapabilir miyim?" diye geliyorlar.

Özdisiplin ve çalışma ahlakı olduğu sürece hiç bir sorun olduğunu görmedim.
Maaşlı çalışanların bir anda serbest modele ya da kendi şirketine geçmesi biraz afallatabilir, alışkanlıkları olan kişiler zorlanabilir.
Ancak bir kere geçişi yapınca geri döneni görmedim. Çünkü adı üstünde serbest. Tamamen özgürsünüz ancak ince bir çizgiyle...

Zaman yönetimi tamamen kendinize ait.
Kendiniz -ve muhasebeciniz - dışında kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz.
8-5 çalışmaya çalışarak alınabilecek ücret çoğunlukla asgari ücret. En fazla ekstra mesailerle 3-5 üstüne koyabilirsiniz. Fiziksel ve mental yorgunluğu anlatmama gerek yoktur sanırım. Ancak kendi işinizi düzgün yaptığınız sürece en az 2-3 asgari ücret kazanabilirsiniz.

İşin özü, sevdiğiniz işi yapıyorsanız/yaptığınız işi seviyorsanız nerede nasıl yaptığınızın bir önemi kalmıyor.