FriendOfGhost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
üstadlar, arkadaşlar... aman diyeyim... bugün bir kişi daha bu konu ile ilgili yazmıştı. bağış toplayamazsınız. bağış toplama olayı bu memlekette vakıf ve derneklere aittir. özel izine tabidir. bağış adı altında toplayıp fatura kesemezsiniz. fatura kesip bağış olarak gösteremezsiniz. vergi dairesi tepenize biner mazallah...

bağış toplama işi para aklamanın bir numaralı araçlarından birisidir. kartlı işlem kurumları bu işe uyanırlarsa posu kapatırlar. masak hesapları dondurur, kimse size "aaa şöyle oldu böyle oldu" demez, açıklama yapmaz, uğraşır durursunuz.

şunu da unutmayın. bu memleket mükellefine, vatanadaşına tuzak kurar... siz bağı toplarsınız, iş yaparsınız, aman ne güzel dersiniz, aradan bir zaman geçer, incelemeye gelir bir ceza gitdirirler, derler ki "sen ayda şu kadar kazanmışsın, geriye dönük de bunu cezaları işletiyoruz", hiçbirşey yapamazsınız. diyelim ki 24 ay ortalama 100 liralık bağış topladınız. ama herhangi bir zamanda tesadüfen bağış biktarı ayda 1000 lira olmuş. bakın sadece bir aylığına diyorum. 24 aylık süreyi 1000 liradan hesaplarlar. bağış işi değişik olduğu için ve kara para ekonomisine girdiği için sadece şirket hespaları değil ortakların hesaplarını da cortlatırlar.....

benden söylemesi....

diğer arkadaşın sorusuna yazdığım son cümleyi buraya da yazayım izninizle:

ayda milyon dolarlık bağış tplayıp uygun yerlere dağıtıyorsanız o zaman başka... gelip size kahve ısmarlarlarlar "arkadaş ne güzel kazanıyorsun, beraber yiyelim" derler.... hele sonrasında bir de size yol verir "yürü be kardeş seni sevdim, istediğin gibi devam et, hatta bizim falanca da bağış yapsın sana" derlerse... işte koptun gittin....

dilerim başarılı olursun.... ama ben diyeyim... acayip zor bir yol bu...
eyvallah hocam