Elinize sağlık hocam. Samimi bir çalışma olmuş
Ticaretteki neredeyse tüm çirkinlikleri görmenize rağmen hala
pozitif olabilmenize hayranım. Bunda yurt dışında yaşamanızın
etkisi varsa hemen bilet bakmaya başlayacağım
hayatıma herhangi bir toksik girişine müsade etmiyorum hocam, %100 filtreleyemiyorum elbette ama yüksek oranda başarıyorum diyelim. mesela forumda engelli sayım 3 haneli =) hiçbirisi ticari sebeplerden değil tam aksine bir gün kazara ticaret yapıp başıma iş almamak için engellediklerim ya da zehirli düşünceleri sebebiyle asla denk gelmek istemediklerim. Hayatımda da hep öyleyimdir, etrafımda toksik insan var ise sırf arkadaş,, akraba vs. sıfatlarından dolayı hayatımda tutmam, iletişime girmem, bana maddi manevi zarar veriyor ise çıkarırım direkt.
iş hayatında da aynı şekildedir, müşteri saygısını ve insanlıgını kaybetmediği sürece başımın üstünde yeri vardır, fakat toksik bir üslup ve davranışa girdiği anda karına zararına bakmam, veririm parasını yollarım. 3 kuruşluk adamla 5 kuruşluk ticarete girilmez çünkü.
bu şekilde yaşamanın avantajı dezavantajı var elbette, kaçan fırsatlar olabiliyor, zaman zaman imaj zedeleniyor vs. fakat avantajı çok daha fazla bunu tecrübe ettim. Çevrenizdeki az ama öz, toksikten arındırılmış keyifli bir kitle, sizi de keyifli yapar. bu da iş, aile, aşk her türlü hayatınıza aynı pozitiflikte sirayet ediyor. Daha motive, daha konsantre, daha keyifli bir hale dönüşüyor faaliyetleriniz...