Tabi tek neden yok sosyal medyada buna sebep oluyor
Sosyal medyanın yanında şiddet içerikli dizilerin, sabah ve akşam kuşağında eltimi alıp yufkacıya kaçtım diyenlerin ağırlandığı programlar da sebep oluyor.
Şahsen yeni nesil sözde "rap yapanların" buna katkisi var diye düşünüyorum
Kızların pek rap dinlediğini sanmıyorum.
bu gün on yıl hapis cezası alan bir kişi 3-5 gün ceza evinde kaldıktan sonra dışarı salınıyor. Bunlarda biliyor kolay kolay içerde adam tutmayacaklarını geçen ay gizli saklı binlerce kişi salındı dışarıya çıkanların büyük bir kısma aynı gün veya haftasında tekrar suç işledi. Yine üç beş gün yatıp çıkacak ülkemizdeki EĞİTİM SİSTEMİ ile İNFAZ SİSTEMİ değişmediği sürece suç oranı artmaya devam edecektir. Mevcut sistemin devamı halinde bu günler çok çok iyi günlerimiz olarak akıllarda kalacak Bazen CMK görevlendiriyor mecburiyetten gidiyoruz sorguya inanın insanlığımdan utanıyorum ama mecburen savunmak zorundasın işte halbu ki savunulacak birşeyi yok
Avukatsınız sanırım hocam.
İşte bu nasıl olsa çıkarım mantığı her suçu işlemeye teşvik ediyor.
Hapisten yeni çıkan çocuk "Hapisten yeni çıktım, seni öldürür geri girerim." diyor. Veya hırsızlıktan girdim içeri yine yapacağım diyor.
Neden yapmışlar diye sorduğunda Anne "eğlence" için yapmışlar diyince videoyu kapattım. Daha fazla dayanamadım.
Ben ilk 1 dakika da kapattım.
Z kuşağı ile alakası pek yok, ekonomi bozuldukça paraya olan ihtiyaç arttıkça suç oranı da aynı şekilde artar.
Biz de çok zengin bir hayat sürmedik hocam. Benim ilkokul da bazı arkadaşlarım fakirlikten pişmemiş makarna getirip yerdi. Ekonomi bozukluğuyla alakalı değil bu.