Biri bağlanırken anlık yetkisini seçebiliyorsunuz sadece okuma yazma izni veriyorum ben .
veri transferi , oturum kaydı gibi değerleride kapatmanız gerekiyor şifreniz açıkken veya direk tüm oturumu kaydetmelerini engellemek için. dosya kopyalanırken aşağıdaki windows iconu sarı olur.
bunlara ek olarak çift monitör varsa eğer sağ monitörde bağlanan kullanıcının göremeyeceği şekilde , anydesk açıkken veri transferi bölümünü açabilirsiniz bir dosya çekmeye yada yerleştirmeye çalıştığı anda görürsünüz. ancak en iyisi direk erişimi vermemek.
@ALBAYRAKTECH; 2 fa açtırdığınız için teşekkür ederim , ben defalarca kullanıcılara gün yüzüne çıkarmadan yönetime mesaj ilettim ancak o zaman hesaplar çalınmadığı ama çalınma riski kesin olduğu halde dikkate alınmadı tek benim beyanım olması sebebiyle sanırım ancak 2 fa yetmiyor.
2Fa çerezler ile aşılıyor kendi r10 üyeliğimde bizzat test ettim.
6 aydır hiç foruma girmemiş üyelerin kimlik doğrulamaya düşmesi.
eski üyelerin ad soyad bilgisi olmadan sistemi kullanmalarının engellenmesi
3 ayda bir zorunlu şifre değişikliği , eski çerezlerin geçersiz kalması için
güvenli cihaz tanımalaması gerekiyor örneğin ben ofis ,iş ve mobil cihazımı güvenilir cihaz listesine eklediysem bu cihazlar harici biryerden girdiğimde ister şifremle gireyim 2fa yı çerez ile aşayım sms onay kodu ile giriş yapılması gerekiyor. güvenilir cihaz harici bir durumda direk telefonum olmadan hesaba erişemem.
EDİT: önlem alması gereken biziz. stealer sitelerinde 6000 den çok çok daha fazla r10 hesabı mevcut 2500 euro ücret ödeyen herkez bu bilgileri görebilir. çerezler sayesinde 2 senedir şifreniz aynıysa siz hatılayamadığınız bir nedenden hesabınızı çaldırmış olursunuz. birazcık dikkat ile başınıza gelecek herşeye önlem alırsınız.