Simitcilik bile olsa hayalin illa okuman lazım. Hep anlatıyorum büyük bir köyde yüzlerce yıldır o köylüler ciftciligon yanında hayvancılık yapıyorlardı hala yapiyorlar hayatlari hayat değil kazançları kazanç değil sebebi cahillik. Bir çocuk tarih bölümünü bitirdi. Ataması iş bulamadı askere gitti askerden sonra üç yıl sözleşmeli uzman çavuşluk yaptı . Biriktirdiği para ile köyde hayvancılığa başladı süt keçileri aldı. 6 yıldır bu işi yapıyor tüm köylünün kazancından fazla kazanıyor . yazin konuştum 500 kadar keçisi varmış. Geçen yıl 2milyon liralık peynir satmış bu sene iki katını geçer dedi. 6 kişi çalıştırıyor. Onun 6 7 yılda yaptıklarını o koydekiler hayal bile edemiyor.

Bu arada devletten ne teşvik aldı ne kredi . Onunla konuşurken herkesin ona dediği şey "sen devletten teşvik alsana " yani biz de çalışalım ne yaptın nasıl yaptın değil teşvik alsana oluyor ya da devlet bu işlere teşvik veriyor mu oluyor.

Uzun lafın kısası hem eğitimini tamamla hem oku (her eğitim alan okumuyor malesef yeni atanan öğretmenlerde genel kültür sıfır gerisini siz düşünün. )