Hocam hangi durumda olduğunuzu bilmiyorum ama kendi durumumu anlatayım. Ben istemediğim, nefret ettiğim bir bölümü okumaya çalıştım. Bu sene okuldan atılıyorum.
Bu süreçte kendi istediğim şeyleri sertifikalı kurslarla öğrendim ve sonucunda birkaç ay önce işe girmem gerektiğini fark ettim. İş başvurularımda abartmıyorum 1 hafta içinde bi kısmı fiziksel bi kısmı online 12 iş görüşmesine girdim ve işimi seçtim.
İşe girerken mezuniyet belgesi isteniyordu. Hala okuduğumu söyleyip öğrenci belgesi yolladım.
Sonrasında bazı olaylardan ötürü şirket değiştirdim. Yine aynı süreç oldu.
Bir tane insan bana nerden mezun olduğumu ne yaptığımı sormadı çünkü onların işine yarayacak insanım.
Şu anki maaşım beni hiç tatmin etmiyor. Side project olarak başka bir iş de yapıyorum aynı anda. Bu işten şakasız maaşımdan daha fazla kazanıyorum fakat garanti maaş diye bana köle muamelesi yapılmasına izin veriyorum.
En çok üzüldüğüm konu üniversite diplomasını alamamak oldu. Resmi kurumlarda lise mezunuyum. Bu beni çok yaralıyor.
Sözün özü bitirebilrsen üniveristeti bitir. Egon sarsılmasın. Onun dışında benim memur ailem para kazanmaya başladığımda seslerini kesti. Asgari alıyorum desen bile sıkıntı etmezler “aa bir şeyler yapıyor” derler. Onlara daha somut kanıtlar lazım.
Canını sıkma. Önüne gelen yere başvur ve sigortalı işin olduğunu görsünler. Side project olarak smm, affilate ne istersen yürüt. Bu projeler ailene bi anlam ifade etmeyecek. Ailen edevlette yazan sigorta girişine bakar.

mutlu, başarılı ve istediğin bir hayat dilerim