Bartuc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
* Şikayetçi olduğum üye: @akinciyiz;
* Şikayetçi olma nedenim: Ahlaksızlık
* İlgili konu URL:https://www.r10.net/vergi-levhasi-ol...olojileri.html
* Açıklama ve kanıtlarım:

Bir hosting şirketi yöneticisi olarak genelde başka şirketlerle ilgili şikayet oluşturmam, ancak yaşanan olay malesef bunu gerektiriyor.

Konu şu;
Bir müşterimiz bize alan adını transfer ediyor(bu şirketten almış). Alan adını transfer ediyor ancak müşteri alan adını transfer etmeden önce alan adını yenilemiş. Yeniledikten sonra akabinde transfer etmiş.

Alan adı bize geldiğinde süresi uzamamış oluyor.

Nadir görülen bir durum olsa da, bu durum zaman zaman yaşanabilen bir durum. Alan adı yenilenip akabinde hemen transfer edilince, süresi uzamayabiliyor. Bu linkte, bu durum açıklanmış: https://manage.resellerclub.com/kb/s...et/faq227.html

Linkte çok net şekilde bu paragraf mevcut:
"While a year is indeed added upon Transfer of the domain name, the Expiry Date does not appear to reflect it. This happens since the year added upon Renewal with the Losing Registrar is credited back to the Losing Registrar by the Registry."

Yani özetle, böyle bir durum yaşandığında, yenileme yapan registrar'a uzantı sahibi alan adı ücretini geri ödüyor. Haliyle yenileme yapan şirketin yenileme ücretini iade etmesi gerekiyor.

Daha önce de başımıza geldi, Godaddy dahil birkaç şirketten bize transfer geldiğinde ve süresi uzamadığında, müşterilerimize durumu anlattığımızda, gidip iade aldılar. Çünkü zaten bu yenilemenin parasını geri alıyor yenileyen şirket. Yani biz müşteriden tek bir transfer ücreti alıp transfer+yenileme yaparak 2 kere masraf yapmıyoruz. Transfer ücretini ödediğimiz için uzatma bizim tarafımızdan yapılmış sayılıyor ve yenileme yapan registrar parasını geri alıyor. Durum net ve linkte çok güzel açıklanmış.
Bartuc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Müşterimiz bu Akın Medya denen şirketi aradığında ilgili kişi bize hakaretler etmiş, saçmaladığımızı söylemiş. Bunun üzerine durumu anlatalım diye bizzat ben aradım adamı. Adam konuyu bile dinlemeden "transfer etmişsin yeniliceksin kardeşim, müşterini kazıklamaya çalışıyosun" diyor. Anlatmaya çalışıyorum sakince, "s.lak s.lak konuşma" diyor. Hani son derece kurumsal bir dille düzgünce anlatmaya çalışıyorum olayı.

Gitmiş bir de Google yorumu filan yazmış 1 yıldız vermiş, müşteriyi kandırmaya çalıştınız açığa çıkınca çirkefleştiniz vs birşeyler yazmış.

Oysa biz müşterimizi aradık, müşterimiz linki okuyabiliyor durumu anlayabiliyor, müşterimiz "gerek yok" dediği halde alan adının yenilemesini yaptık kendi cebimizden. Maksat müşterimiz mağdur olmasın.

Demem o ki, bu tip şirketciklerle çalışacaksanız ekstra dikkatli olmanızda fayda var.

Daha düzgün iletişim becerisi olmayan, okuyup araştırma becerisi olmayan insanların bu sektörde nasıl çalıştığını görmek oldukça şaşırtıcı.

1. Ahlaksız sensin kimsenin namusuna şerefine bir şey yapmadık ve birşey söylemedik.
2. Burada kamuya açık bir alanda bize hakaret edemezsin, bu yaptığın suçtur.
3. Kendini haklı görüyorsan mahkemeye gidebilirsin.
4. Konuyu okuyan kişiler için yaşanan sorunu yazıyorum:

Bizden 2 adet domain yenileyip sonra başka firmaya transfer ettiler. Biz birer yıl yenileme işlemini yaptık 1 yıl domain sürelerini uzattık buraya kadar bir sorun yok. Transfer başlattılar domainler karşı firmaya geçti şuanda bizim panelimizde değil. Karşı firmaya transfer olan domainlerin malum süresi yine 1 yıl uzatılır. Transfer yapılan firmada 2 domainden bir tanesi 1 yıllık yenilenmiş diğeri yenilenmemiş. Söyledikleri duruma göre takılma olmuş. Bizimle kendi elemanları müşteri gibi yazdı kendisine söyledik transfer yapan firmanın 1 yıl domaini yenilemesi gerekiyor. Domain kendi firmalarına geçti, otomatik yenilemede takılan domaini manuel yenilemeleri gerekir. Ya da müşterilerilerine domain süresini yenilemedikleri için ücret iadesi yapmaları gerekiyor. Bu işlemi yapmayan yüksek kurumsal takılan bu firma panelimizde olmayan domain için bizim alan adı kayıt opratörüne ulaşıp itiraz edip ücret iadesi talep etmemizi vs. vs. talep ediyorlar. Kendi üzerine düşen görevi yapmayan bu firma bir de üste çıkarak bizi suçluyor insanın asabını bozuyorlar bu da yetmiyor google haritalarda 1 yıldız veriyor. Sizi karakterli olmaya davet ediyorum.