Merhaba arkadaşlar, biliyorsunuz Merkez bankasının faizi %30 oldu. Bugün mevduat Faiz oranlarına baktım. En yüksek denizbank gördüm. %41 veriyor. Diyelim ki 1 milyon TL miz var. Bugün bankaya bir aylığına yatırdıgımızda aylık 34.147 tl veriyor. Faizlerin daha da yükseleceği kesin. Bu parayı 1 yıl bu şekilde tuttuğumuzu ve faizi sabit %30 varsayarsak.
34.000× 12 ay = 408.000 tl yıl sonu elimize geçecek para.
Şimdi ortada bir enflasyon var. Paramız çöp olacak evet bizde bu elimize geçen parayı reklama harcayalım.
Sağlam bir sektör bulduk veya bir ürün diyelim.
Daha sonra akıllılık yaptık. Google ads in 5500 harca 5500 kazan kupon kodunu sürekli yeni hesap açarak kullandık diyelim.
Buda 408.000 / 5500 = 74 kez bu kuponu kullanabileceğimiz anlamına gelir.
Yani ben aslında harcadığım 408 bin liranın yanında bir 408 bin de Google dan kredi almış oldum.
Etti mi size 816 bin tl.
Şimdi reklamcı arkadaşlara soruyorum. Farzedelim biz reklam çıkamıyoruz. İşi ehline teslim edelim. 816.000 liralık reklamın getirisi sizce ne olur?
Böyle bir kurgu yaptım. Tabi burda askıya alınan Google hesapları, reklamcı giderleri vs de var. Ama kabaca bana mantıklı geliyor. Siz ne dersiniz?
Reklamdan gelen para + 1.000.000 tl(Ana para)
Faizden gelen para hisseler, borsa, fonlarda da değerlendirilebilir tabi ama reklam daha mantıklı geldi.