İndikator kullanmıyoruz sistem için sadece matematik var ve manuel hesaplama, coin piyasasında çok denemedim sadece bir kaç işlem var orda onlarda spot piyasa için. Amaç kazanmak sadece spot piyasa için kullandığım bir şey. Dediğinizde haklısınız %80 iddialı bir oran. Böyle çıkmasının sebebi az ve öz işlem yapmak. Genelikle günlük bar veya 4s kullanıyorum. 1dk 5dk olanlarda var tabii ki marj daha az oluyor.
Anladım. O zaman günlük/4s mum yapılarını hesaplayıp üstüne strateji kurduğun bir sistemin var. Mum silsilesi kullanıyorsan likidite konseptini veya msbleri kullanan bir teknikle gidiyor olmalısın. Tekil mumda iğne ucuna dair bir teorin varsa marubozular olmadığı sürece güzel wr yakalanabiliyor.
Başarılı bir stratejin varsa bence hiç oran belirtme. Yahut backtest ve pnl ile başarısını ortaya koy. İddialı olursan beklenti çok yüksek olur. Kanıt gerektirir.
Trade piyasasındaki arkadaşların çoğu kaldıraçlı ve hızlı para kazanma peşinde. Yani kumarbazlar. Spottaki 1x onların psikolojisine uymayabilir. İnsanlarla uğraşmak para işlerinde çok zor. Bunları göze alabiliyorsan ve trade sermayeni bu yolla büyütmeyi düşünüyorsan ekitap veya eğitim videoları yayınlayabilirsin. ilgili borsadaki mumları bana sağlarsan backtestlerin konusunda ücretli destek veririm. Ayrıca beni de etiketlersen satın alır objektif fikrimi konuna yazarım.
Başarılar.