Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bu kadar dipnot düştüğünüze göre sizi baya bi' germişler belli Ayrıca backlink almama nedeninizi öğrenebilir miyim? Backlink olmadan nereye kadar gelinebilir diye mi test yapıyorsunuz?
Aslında bilinen ama yanlış yada doğru olmadına emin olduğum şeylerin hep arkasından giderim. Misal yıllar önce seoda .com uzantısı 1. numaradır çok fark eder diyen seo uzmanlarına inat hep info alıp 1. sıraya getirirdim. şimdi bakıyorum sadece satış olsun diye milletin sitelerini çöpe çevirip backlink ve hit basıp insanları mağdur bırakan arkadaşşlarımıza itafen ben bu şekilde vurguluyorumki bu yanlışdan biran önce vazgeçsinler.

Google hit ve backlink konusunda eskisi gibi değil çok katı kuralları var eskiden manuel spam diye bi gruba sokup ceza veriyordu. Backlinkleri red edip kurtulabiliyorduk. ama artık öyle değil siciline işliyor domainin ve eğer domain yeni ise o siteye ne yaparsan yap sıralama girmiyor. Bu yanlış yüzünden bile bir çok proje başlamadan bitiyor. İnsanlara bunu aşılamaya çalışıyorum.

Özet geçecek olursak 2014 yılından sonra yapılan algoritma güncellemesinden önce hc basıp 1 gün sonra 1. sıraya çıkmak mümkündü. Sahte hit ve benzeri şeylerle de desteklerdik ama artık bunun yapay hit ve backlink olduğunu anlıyor google. Bunu bile bile kendi ayağımıza sıkmaya gerek yok diye düşünüyorum.