Merhaba,
Windows 11 ISO dosyasını USB belleğe Linux Mint kullanarak yazdırmak için özel bir yazılıma ihtiyaç duymadan bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Adım 1: Windows 11 ISO Dosyasını İndirin
Resmi Microsoft web sitesinden veya güvenilir bir kaynaktan Windows 11 ISO dosyasını indirin.
Adım 2: USB Belleği Takın
USB belleği Linux Mint bilgisayarınıza takın.
Adım 3: Terminali Açın
Linux Mint'te Terminal uygulamasını açmak için genellikle "Ctrl + Alt + T" tuşlarına basabilirsiniz.
Adım 4: USB Belleği Tanımlayın
Aşağıdaki komutu kullanarak USB belleğinizi tanıyın:
lsblk
Bu komut, bağlı depolama aygıtlarını listeler ve USB belleğinizin adını belirlemeniz için size yardımcı olur.
Örneğin, "/dev/sdb" gibi bir ad olabilir.
Adım 5: USB Belleği Hazırlayın
USB belleği temizlemek ve yeni bir dosya sistemi oluşturmak için aşağıdaki komutu kullanın:
sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sdX bs=1M count=10
Yukarıdaki komutta "X" yerine USB belleğinizi tanımladığınız adı yazmalısınız. Bu komut, USB belleğinizi temizler ve kullanıma hazır hale getirir.
Adım 6: USB Belleği Biçimlendirin
USB belleği biçimlendirmek için aşağıdaki komutu kullanın:
sudo mkfs.ntfs /dev/sdX1
Yine "
X" yerine USB belleğinizin adını yazmalısınız.
Adım 7: Windows 11 ISO Dosyasını Yazdırın
Windows 11 ISO dosyasını USB belleğe yazdırmak için aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz:
sudo dd if=/yükleme/yolunuz/windows11.iso of=/dev/sdX bs=4M status=progress
Yukarıdaki komutta "/yükleme/yolunuz/windows11.iso" bölümünü, indirdiğiniz Windows 11 ISO dosyasının yolunu belirtmelisiniz. "X" kısmını ise yine USB belleğinizin adıyla değiştirin.
İşlem tamamlandığında, USB belleği güvenli bir şekilde çıkarabilirsiniz.
Bu adımları takip ettikten sonra, USB belleğiniz Windows 11 kurulum medyası olarak kullanılmaya hazır olacaktır. Yeni PC'nizi bu USB belleği kullanarak başlatabilir ve Windows 11 kurulumunu başlatabilirsiniz. Windows 11'in sistem gereksinimlerini karşıladığından emin olun.
Başarılar dileriz!