Merhabalar,
Umudunu kırmak istemem fakat KPSS tamamen gereksiz görüyorum. Yazılım ile devlet memurluğunu bir tutamazsınız.
Şimdi realist bir yorum yapmak istiyorum açıkçası. Memur olarak alınacak rakam olsun olsun günümüz şartlarında taş çatlasın 30 bin. Alanında uzman bir yazılımcı olursanız alacağınız rakam bunun 2 katı ve fazlası olabiliyor.
Artı ve eksilerini de değerlendirmek lazım.
Memursunuz işe geç kalma lüksünüz yok.
Memursunuz haftada 2 gün izniniz var.
Memursunuz her şeyi planlı yaşamanız gerekiyor.
gibi gibi sıralanabilir.
Yazılımcısınız işe geç kalsanız da uyarırlar, ederler. Tutanak tutarlar fakat işten çıkartamazlar. Çünkü yazılımcı şirketlerde vazgeçilmezdir.
Yazılımcısınız, şirketten şirkete 3 gün, 2 gün, 1 gün tatil durumları var
Yazılımcısınız normal aldığınız maaş dışında freelance iş yaparak veya projeler geliştirerek pasif gelirler yaratabilirsiniz.
gibi gibi sıralanabilir.
Bir yazılımcı olarak şeffaf olmaya çalışacağım.
Yurtiçinde büyük bir pazaryeri - eticaret platformunda yazılımcıyım ve aldığım maaş 60+yemek
Yurtdışında bir firmaya yazılım danışmanlığı veriyorum ve aldığım saatlik ücret 18 usd (günde 2 saat garantim var) bu da ortalama 30 bin yapar
Bunun dışında Adsense veya farklı reklam kanallarından botlar ile kazançlar sağlıyorum. Onlarda aylık 10 bin etse,
Kısacası aylık 100 k kazanca sahip oluyorum.
İstediğim zaman istediğim yerden remote olarak çalışabiliyorum. Çünkü bilgisayar ve internetin olduğu yer benim işyerim.
Memur olarak bu kazançları ve rahatlığı asla kazanamazsınız. Tavsiyemdir yazılım kanalında kendinizi geliştirin ve oradan devam edin. Böyle bir yeteneğiniz var ve bu algoritmik zekaya sahipseniz KPSS tamamen saçmalık olur.
Yazılım hakkında sormak istediğiniz sorularınız olursa da çekinmeden sorabilirsiniz.