BaykalTicari adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sermayesiz nasıl kazanç sağlanır peki
üstad sermayesi dediysem sıfır sermaye de değil tabii... ama şu var.. eskiden elindeki para az da olsa birşeyler yaabiliyor, biryerlerden başlayabiliyorsun. elinde bir miktar para olmazsa zaten finans işlerinden kazanmanın olasılığı yok. adı üzerinde finans... paradan para kazanıyorsun.... haaa ama şu var... sabırlı olursan, yaşın uygun ve hayatının başındaysan üç beş bin liralık yatırımlar zamanla artar. bir noktadan sonra o küçük ve "amaaan gele gele bu kadar mı para geldi" dediğin rakamlar büyümeye başlar. orta yaşlara geldiğinde -eğer akıllı pozisyonlar da açmışsan- "vay be iyi ki yapmışım" diyeceğin durumlara gelebilirsin.

ama bu yaptığın şeyi iyice öğrenmekle başlıyor. ben kimseyi dinleyip kulak asmam mesela ama herkesi de dinlerim. heryerden öğrenebildiğimi öğrenirim. belki biraz da bana göre bir iş bu finans işi, bilmiyorum. sabırlı olup "lanet olsun" dediğinde uzaklaşıp sonra kafanı toplayıp devam etme işi....

ama sermayesiz olur mu... olmaz... kredili olur mu, olmaz... kaldıraçlı işlemlerle olur mu olmaz... kaybettirirler elindikileri. ha bu dediklerimi de kullanırsın tabii, bunlar da birer enstrüman... ama.... iyi bileceksin ne yaptığını... o stresi kaldıracak bünyen. hele hele büyük paralarla açtığın pozisyonları.... ben de kullandım bunları... ama uygun zamanda, uygun risk değerlendirmesi ile.... yoksa kalmaz elinde avucunda hiçbirşey. bilgine güvneceksin, sinirlerine güveneceksin, beynini kontrol edeceksin... ve en önemlisi cebine güveneceksin. öyle ayarlayacaksın ki işler tamamen ters giderse,şans sana sırtını dönerse ara verip aylar sonra tekrar başlayacak gücün olacak elinde.... yoksa olmaz be, vallaha olmaz....

para parayı çeker derler ya... işte bu...