lXenonl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence yanlış bi düşünce bir ürünün fiyatını belirlerken piyasadaki en düşük sıfır fiyata baz alınarak yapılmalı bu işlem diye düşünüyorum. Sıfır almak varken neden sizden 2.el alayım kaldı ki Trendyol' da satılan ürünlerde 2 yıl Apple garantili senin Apple' dan aldığın üründe arada hiçbir fark yok aslında. Zaten bu yanlış düşünceler yüzünden 2. el ev & araç piyasası Türkiye' de bu noktalarda. Herkesin malı çok değerli hatta o kadar değerli ki 2. el ürünü sıfır üründen bile pahalıya satıyoruz.
2.el ev & araç piyasasını yükselttiğim için 84 milyondan özür diliyorum hocam. Link atacaktım ama dolandırılma ihtimalini düşünerekten kimsenin canı yanmasın, vazgeçtim. Google'a MacBook Pro yazıp biraz bakarsanız 28 bin TL'ye bulabilirsiniz aynı cihazı. Almayı düşünüyorsanız ordan alın derim. Hatta Lenovo gibi markalara bakarsanız 6-7 bin TL civarında bulabilirsiniz. Sonuç olarak ikiside laptop ve aralarında hiçbir fark yok aslında.

scorLex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Apple dan almak ile Trendyoldan almanın bir farkı yok. Ürün aynı ürün garanti aynı garanti. İthalatçı garantili olması durumunda belirtiyorlar zaten size örneklemek için satıcı Trendyol olan bir ürün attım. Yani 2 yıl Apple Türkiye garantili ve sizin Macbook unuzdan ram ve diski yüksek, apple fiyatı 60k+ olan ürün ile aynı fiyata ikinci el ürün eklemişsiniz. Nihayetinde serbest piyasa istediğiniz fiyatı yazabilirsiniz. Benim konuya yazma sebebim şu idi aylarca ilanda laptopım bekledi bende cihazım bana göre sıfır ayarında olduğu için ona göre bir fiyatlandırma yaptım ve nihayetinde hedeflediğimden düşük bir fiyata satabildim. Fiyatlamanız doğru olmadığında ürün gitmiyor. İhtiyaç durumunuza göre revize edebilirsiniz diye yazdım. Yoksa bugün bu fiyattan gitmeyen ürün 1 ay sonra 5-10k üzerine de gidebilir. Bir sürü etken var.
Teşekkür ederim hocam öneriniz için. Benim ürün için belirlediğim fiyat 45 bin TL