Herkese merhaba. Geçtiğimiz günlerde bir logo ihtiyacım için forumdan bir arkadaşa ulaştım. Portfolyosunu beğenmiştim. Gerekli görüşmeyi yaptık ve ödemesini anında ilettim eksiksiz. Yalan yok son paramdı hatta nakit avans çekmiştim. Ertesi gece tasarımı iletti ama istediğimden aşırı uzaktı ve manasızdı. İşe başlamadan evvel tasarımı beğenmezsem ne olur diye sorduğumda "Revizelerde yardımcı oluruz" demişti. İlettiği tasarımın uygun olmadığını ilettiğimde Yeni tasarım konusunda ek ödeme istedi. Sırf bu konu dönmesin diye iş başında sormuştum halbu ki... borca girer yine veririm diye kabul ettim. Neticede zaman harcıyor, emek veriyor. Ne emeğine haksızlık ederim ne de hakkına girerim. Ek ödemeyi de kabul ettim. Ertesi gün ben yazana kadar hiç ses seda yoktu. Ben mesaj attıktan 30 dakika sonra ortalama tasarım gönderdi. Gönderilen tasarım o kadar amatördü ki anlatamam. Emeğine saygısızlık etmek istemiyorum ama görüşümü de iletiyorum. Daha sonra hem üzüldüm hem sinirlendim tatsızlık olmasın büyümesin diye kısa kestim. Hibeden ücret vermiş gibi oldum çünkü elimde var sıfır.

Sizce bu iş böyle mi olmalı? Her tasarım başına ücret mi ödenmeli? Bana nokta yapılıp atılsa ben beğenmesem yine para mı ödemeliyim? Anlaşılmak için shutterstock üzerinden örnek tasarımlar attım üstüne de whatsapp tan ses attım isteğimi anlatan. Ona rağmen bunu yaşadım.

Grafiker arkadaşların yorumunu almak isterim özellikle. Profesyonel olduğum bir alan olmadığı için bunu soruyorum. Kendi düşünceme göre haksızlık ve kul hakkı çünkü. Yine forumdan başka bir arkadaşla iş yaparken en azından maksimum 3 4 tasarıma kadar emek gösterip beğenileni çıkarmıştı. Ben onca örnek attım, ses attım anlattım. Ben paramı alırım sen beğenmezsen beğenmeye geldi durum.