Abdullah07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kriptoda al sat vs biliyorum.Kaldıraç nasıl denenir nasıl oynanır mesela tr binancede ?
Örneğin 100 Dolar ile girdiniz x bir coine giriş yeri 0.00245 siz yükselecek dediniz diyelim
X olayı var x10 x20 x50 tabi bu x limitleri işlem hacminize göre açılır
0.00245 den x20 olarak yükselecek dediniz ve yukarı yönlü istediğiniz oldu kaarınız x20 olarak hesaplanır
düşünüldüğü gibi olmadı aşağıya hareket etti ( Yüksek tutarlarda giriş yaptıysanız her düşüşte destek atabilir siniz ) 100 den devam edelim aşağıya doğru hareket etti düşeriniz de x20 olarak hesaplanır.
Normal kripto al sat da 0.00245 den aldınız 0.00045 dahi olsa geri yükseldiğin de paranızı yine alabilirisiniz lakin kaldıraçta likit olursunuz 0.00245 örneğin 0.00200 oldu diyelim sıfırlanırsınız para gider siz likit olduktan sonra isterse 0.00900 olsun yine de paranız gitti.

Normal al alım da yükseliş olunca 1000 dolar kazandık diyelim kaldıraçta aynı giriş noktası vs girildiğinde istenilen olduğunda o 1k 20 k gibi düşün
İşlem ayarları da var likit olamamak için oto sat vs tarzın da spot loss

verdiğim oranlar rastgele direk hesaplama yapmadım.
Biraz karışık anlatmış olabilirim affola

Aslında işlem yaparak öğrenebilirsiniz ben de il başta dışarıdan araştırdım anlamadım içine girince öğrendim ama uzak durun.
Eğer hatrı sayılı nakit varsa ve az çok sağlam bilgi varsa çok çok iyi paralar kazanılır kısacası para parayı çekiyor.