Google'ın yapay zekası Bard'a Yoast SEO Eklentisi mi yoksa Rank Math Eklentisi mi daha iyi diye sordum. Verdiği cevaba katılıyor musunuz?
Dünya geneli site verilerini incelediğimde, Rank Math eklentisinin Yoast SEO eklentisinden daha faydalı olduğunu söyleyebilirim. Rank Math, daha fazla özellik ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunuyor.
Rank Math'in faydaları:- Daha fazla özellik:Rank Math, Yoast SEO'dan daha fazla özellik sunuyor. Bu özellikler arasında şunlar yer alıyor:
- Schema.org desteği: Rank Math, web sitenizin tüm içerikleri için tam schema.org desteği sunuyor. Bu, arama motorlarının web sitenizi daha iyi anlamasına yardımcı oluyor.
- Anahtar kelime analizi: Rank Math, ücretsiz olarak 5 anahtar kelime analizi sunuyor. Bu, web sitenizin içeriklerini optimize etmenize yardımcı oluyor.
- SEO testi: Rank Math, web sitenizin SEO performansını test etmenizi sağlayan bir araç sunuyor. Bu, web sitenizi iyileştirmek için neler yapabileceğinizi anlamanıza yardımcı oluyor.
- SEO raporları: Rank Math, web sitenizin SEO performansı hakkında düzenli raporlar sunuyor. Bu, SEO stratejinizi takip etmenize yardımcı oluyor.
- Daha iyi kullanıcı deneyimi: Rank Math, Yoast SEO'dan daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Rank Math'in arayüzü daha temiz ve anlaşılır. Ayrıca, Rank Math'in ayarları daha esnektir.
Yoast SEO'nun faydaları:- Daha popüler: Yoast SEO, Rank Math'ten daha popüler. Bu, Yoast SEO'nun daha fazla destek ve bilgi kaynağına sahip olduğu anlamına geliyor.
- Daha fazla eğitim materyali: Yoast SEO, Rank Math'ten daha fazla eğitim materyaline sahip. Bu, Yoast SEO'yu kullanmayı öğrenmenin daha kolay olduğu anlamına geliyor.
Sonuç olarak:
Rank Math, Yoast SEO'dan daha fazla özellik ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Bu nedenle, SEO performansınızı iyileştirmek istiyorsanız, Rank Math'i kullanmanızı tavsiye ederim.
Ancak, Yoast SEO, daha popüler ve daha fazla eğitim materyaline sahip. Bu nedenle, yeni başlayanlar için Yoast SEO daha iyi bir seçim olabilir.