halidox adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben bir önyargıda bulunmadım, sadece sordum. Bir fobim de yok.
Madem "hayatın içinde her saniyemiz eğitim" o zaman "eğitimle iyi insan oluruz" diye neyi, niye vurguluyorsunuz?
Bunun iyi olmakla ne alakası var? diye sorabilirim şu an..

Çok önyargılı veya alıngansınız. Bence bu konuda kendinizi eğitmeniz iyi olur. Hayatı yaşayın, her saniye öğrenirsiniz, eğitirsiniz kendizini ve (belki) önyargısız bir "iyi" olursunuz
İyi bir insan olmak için tek şart eğitimdir.

Eğitim çocukken başlar ve onu ilk ailemizden alırız bu tuvalet eğitimi olur, konuşma eğitimi olur, iyi bir insan olmak için, merhametli birisi olmak için, saygılı bir insan olmak için temel eğitimlerimizi alırız. Bu yüzden eğitim hayatın her alanında durmaksızın mevcuttur. İyi insan topluma faydalı olan, çevremize ve hayvanlara doğaya saygılı olandır ve sadece bir insanın kendini eğitip, geliştirmesi ile olan bir şeydir.

İnsanlar dışarıdan baktığında eli yüzü temiz, işinde gücünde ve kimseye zararı yok gibi gözükebilir ama bu onları iyi bir insan yapmaz. Trafikte sinirlenir çeker seni vurur, çevreye saygısı yoktur yer içer sokağa atar, yeşil ışıkta durmaz dalar yola, sen ne gördün yiğenim eskiden bardak yoktu biz su içermiyorduk der veya ona göre normal olan şeyler aslında senin özgürlüklerinin elinden alınması olabilir. Kime anlatıyoruz ki eğitime ve gelişime düşman bir nesil yetişmiş.