cakirx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2012 model aracımda uzun yolda çekişten düşme gibi bir sıkıntı var. Sorun sürekli olmadığı için götürdüğüm bir iki usta anlamadı mevzuyu. Biri aracı bilgisayara taktı ufak bir parçada sıkıntı gösteriyordu onu değiştirdi ama düzelmedi. Tekrar farklı bir yere götüreceğim ama bu sorunu yaşayan varsa yardımcı olabilir mi?

2 ay önce antalya'ya giderken yol üstünde bir benzinciden yakıt aldım 15 dk sonra araç gaz yememeye başladı. 3000 bin deviri geçmiyordu. hatta gaza yüklenince daha da yavaşladı. düz yolda 100 le, yokuşlarda 50-60 la gidebiliyordum. ara ara bu şekilde çekiş düşüyor ara ara düzeliyordu bu şekilde gittim. dönüşte sadece bir kere yaptı bu sorunu çok kısa süre için sonra hiç sıkıntısız aynı yolu döndüm. pis yakıt olduğunu düşündüm o zaman düzelince.

Geçen hafta izmire giderken yeniden aynı hatayı verdi bu sefer yakıtı bildiğim güvendiğim yerden almıştım başka bir sıkıntı olduğu belli. Bu sefer dikkatimi çeken aracı yokuşta boşa aldığımda sorun düzeliyordu aralarda boşa alarak yolculuğumu tamamladım çok sıkıntı olmadı.

Bunlardan önce yine uzun yolda 1-2 kere kızdırma bujisi lambası yanmıştı ama aracı stop edip tekrar çalıştırdığımda düzelmişti. Fakat bu dediğim olaylar arasında 4-5 ay var bağlantılı olmayabilir.

Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
yakıtınızın kötü olduğunu düşünüyorsanız öncelikle bir yakıt filtrenizi değiştirin daha sonrasında eksantrik sensörü, beyin gibi parçaları kontrol ettirmenizde fayda var
NOT: arızanız mekanik olabilir