HUSD olarak belirtmiştim Huobi borsasının sabit coiniydi şimdi birkaç cent, USDX desen Kava ekosistemindeydi yanılmıyorsam, 90 cent civarlarında geziyordu en son, az görülebilir ama %10 luk bir kayıp demek. USDN vardı Waves'in stabil coini ama bitmiş durumda. Bunlar gibi depeg çok coin var. Ben harfli sevmiyorum dedim ve bu benim görüşüm, kötü olduğu veya batıp gideceği anlamını taşımıyor. BTC istiyorsam arzı sadece 21 milyon olan öz hakiki BTC den alırım, herkes alırsa arz / talep gereği fiyatı yukarıya gider ve elimizdeki değer artar. Bazıları başına harf getirip muadili diyorlar ama o coinden ne kadar alırsanız alın fiyata etkisi olmaz çünkü BTC'nin arz / talebi ile fiyatlanmaz kısacası CCBTC diye bir şey alsanız btc ile aynı fiyatta diye hatta büyük bir balina misali masaya parayı koyup 1 milyon tane alsanız BTC fiyatı 1 cent oynamaz ama doğrudan BTC alırsanız fiyatı yukarı zıplatırsınız. Benim kafa başka çalışıyor, Luna ve Ftx olaylarından az miktar da olsa kaybetmiş biri olarak yoğurdu üfleyerek yemeyi tercih ediyorum diyelim sizlik veya Binance özelince bir mesele değil.
usdt/usdc/dai dışındaki stable coinler dümen zaten o konuda sıkıntı yok. batan btc'li token'ı sormuştum bi bakalım vardır bir sebebi