Merhaba hocam, eskiden mobilya sektöründe bir süre çalışmıştım. Size bir fikir olması açısından yazıyorum. Çalıştığım firma mutfak dolapları dahil bir çok mobilyayı yapıyordu ancak hiç bir makinası yoktu. Mutfak dolaplarının mdf'sini, mdf lam satan yerlerden alıyordu. Bu firmalar verilen ölçüye göre mdfleri kesip aynı zamanda bantlamasını yapıyorlardı. Mutfak dolaplarının kapaklarını da sadece kapak yapan firmalar var, onlardan yaptırıyordu.
Evet hocam, bu şekilde de çalışılabilir, ancak bu işlemleri kendi bünyemizde gerçekleştirmek nihayetinde maliyeti düşürecekdir. Ayrıca Göndende yaşıyorum burada tabakayı direk bu şekilde kesilmiş bantlanmış şekilde alma ihtrimalimiz yok en iyi ihtimalle diğer atölyelerde bu işlemi fason olarak yaptırabiliriz ki bu da başta söylediğim gibi maliyeti arttırır.
Dolap çizimine göre medefeleri kestirip montaj yaparsanız daha karlı çıkarsınız ilk etapta. Lake boyamaya falan girme derim hiç. Bu şekilde başla sipariş gelirse atölyeni genişletirsin.
İlk etapta boya işine girmesekte, ilerde bünyemize katabileceğimiz büyüklükte bir yer tutmamız lazım. burada uygun kiralık yer bulmak biraz sıkıntı sadece bir küçük sanayimiz var ve boş dükkan bulmak bir hayli sıkıntı.
yorumlar için teşekkürler...