Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burası ayrı bir dünya , Ben şahsen ilk bilgisayarımı 2010 tarihinde aldım. Sizler ilk bilgisayarınızı ne zaman aldınız veya ne zaman internet ortamıyla tanıştınız?
muratkinq60 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Since 1998

1998 yılında İlköğretim 1. sınıfta, bölgede bilgisayar sınıfı olan ve her sınıfta 1 bilgisayarı olan tek okulduk. Sınıf başkanı olmanın avantajlarıyla oynamadığımız oyun gezmediğiniz site kalmıyordu zaten bilinen bir avuç site vardı.

Ardından babamın arkadaşı 1999 yılında bölgedeki tek bilgisayar sertifika kursunu açtı, okula çok yakındı, neredeyse orada büyüdüm diyebilirim, hergün öğle arası ve okul çıkışı eve gitmeden önce oraya geçerdim. 2005 yılına kadarda orada sertifika almaya çalışan insanlara yardım ettim. Paintte ev falan yapılıyordu sınavlarda bir tane market sahibi sayemde bilgisayar sertifikası aldı o gün bugündür ne zaman görse hala market sahibi bana çikolata verir, hiç unutmadı.

İlk bilgisayarımı 2001 yılında aldım yine o bilgisayar kursundan alıp eve getirdim, ancak internetle tanışmam 2003 yılını buldu. Ve kotalı internet olduğu için yine sürekli bilgisayar kursuna gidip orda oyalanıyor disketler vardı onlara oyun yüklemeye çalışıyordum.
K4HR4M4N adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
RauL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
98 yaşlandık yav
hakan4729 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1998 senesinde ilk hotmail adresimi açmıştım. Kendi bilgisayarım yoktu fakat internet kafelerde başlamıştım. Mirc, icq ve msn kullanıyordum. Hatta hepsiburada yeni açılmıştı o sene. EFT/Havale yolu ile hepsiburada'ya para gönderip işlem açıklamasına ürünün adını isim soyisim bilgilerini yazıp para gönderip ürün aldığım olmuştu. Kredi kartım yoktu o zamanlar. Böyle başladı bende.
tiscali adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam 90'li yillarin basinda (mesala yil 1991) Turkiyede hangi il veya ilcede internet vardi? Cok merak ettim.. Hatta bayada ilginç geldi bana.
Bu arada yasimda 56..
fungan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok emin olmamakla birlikte 93-95 yılları arasıydı sanırım. İnternet yaygınlaştı. O zaman internete telefon ile bağlanıyorduk . Kurumlarda pc ler yeni yeni çıkmış bende hevesle eve almıştım bir tane . Dediğim gibi yılda emin değilim.
landcopper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam 93'te ODTÜ'de bağlantı vardı. Abim Elektrik Elektronik Müh. ve o dönemlerde çok aktif biriydi. Onun sayesinde internetin varlığından haberdar oldum. Ama yazımda şunu demedim evimde internet vardı demedim. Sadece internetin varlığı ile tanıştık. Ama evimize gelmesi ise 90'ların sonu oldu. 98 yılı olması lazım. İlk kodlama kitabım Frontpage 95 oldu. Abim hediye etti bana ve sonrasında Frontpage 98 oldu. Yani benim net ile tanışmam yine çok erken oldu. Hatta deminde baktım 2003 te bir internet sitemin archive.org kaydına rastladım. Link: https://web.archive.org/web/20050426...//prof.8k.com/
KeyCodE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1996.
fatihbaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1999 un bitmesine yakın aldım ilk pcyi,1-2 ay sonrasında milenyum virüsü meselesi vardı bu yüzden iyi hatırlıyorum tarihi tam oyunlara meraklı olucak yaştaydım,henüz eve pc gelmeden rahat 40 tane filan oyun cdsi buldum.içlerinde sadece 1 tanesi hoşuma gitti,gerisini götürüp tekrar sattım aynı hafta.3-5 ay oyun oynadıktan sonra yani 2000 in 3.ayında filan internetde takılmaya başladım. veezy go lu vestel pc almıştık bi tane,baş belasıydı ama ilk pc idi benim için ve az işime yaramadı...
Engin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1993 te ilk bilgisayarım Amiga 500 ile sanal hayata girdim

ürkiye ilk kez İnternet'le, 12 Nisan 1993 tarihinde ODTÜ'den Ankara-Washington arasında kiralık hat kurularak yurtdışıyla sağlanan bağlantı sayesinde tanıştı. Bu nedenle 12 Nisan tarihi, Türkiye'de İnternet'in "doğum günü" olarak kabul edildi.

BENİM:
1998

ilk internetle buluşmam hatta arkadaşımdan mail alırken bana yardım etmesini istedim... senin adın soyadınla alalım dedi bende korkup almamıştım
bir şarkı ile alakalı almıştım...

ahhh yıllar...

o dönemlerde mirc , half life , fifa , pc oyunları, hotmail......vs vs vs
o dönemin gençlerine ve çocuklarına selam olsun...