Çok kibirli, ve saygısızca bir hareket olarak görüyorum açıkçası ben bunu. Millet olarak iletişim konusunda ciddi sıkıntılar çekiyoruz. Birisi bana isterse dilenci olsun bir şey yazdığında "Yok teşekkürler" diyebiliyorum en azından. Ya da aylar öncesinden açtığım bir konu olsun yazdığında yine açıklayıcı bir şekilde yine de kısa olsa da yazmaya çalışıyorum. Ama genelde kurumsallarda gördüğüm bir özellik bu. Adam görüyor bir "Yok teşekkürler" dahi yazamıyor. Ya da: "Elinizde şu var mı?" diye sorduğumda, ondan bir ürün dahi alacak olsam yine adam görüldü atıp cevap vermiyor. "Şu anda yok" yazsan dahi yeterli. Karşı taraf kendini küçük düşürülmüş hissediyor. Ben günde, aynı anda, hem de iş üzerindeyken dahi her zaman kim olursa olsun cevap veriyorum. Yani günde şu kadar insanla muhatap oluyoruz da bir bahane değil. İnsanlık ve karakter ile alakalı bir şey.

Üstelik bu anında cevap vermeyenler değil. Sonra yazar falan diye beklediğim insanlar. Aradan iki gün geçiyor sonra unutulup gidiyor büyük ihtimal. Yoksa ertesi gün dönüş yapana dahi lafım yok.