Farklı bir açıdan bakacak olursak milyonlarca insan 200 liracık paraya e-bebek hissesi aldı halka arz ile, çoğu kişi şubeleri teftişe çıktı, 200 lira ile. Bir araba alsa 3 milyona o parayı arabaya verdim der, 2 milyonu vergi, 1 milyonunun araba olduğunu bile bilmez. 200 lirasının bekçisi olan bazı kişiler 2 milyonluk vergiyi niye ödediğini geçtim, nereye gittiğini sormaz. Anayasal olarak bildiğiniz kanunla sabit şekilde vergilerin nereye gittiğini kalem kalem şeffaf olarak bildirmesi gerekenler de bildirmediği için hesap sorma gibi bir kültürümüz yok maalesef.

RewuLatioN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sanırım vergisiz ülke yönetilen evren var

konu sahibi bize vergisiz kalkınan bir ülke gösterebilir mi ?
Bu arada yanlış anlamayın lütfen ama bunu bilmemeniz sizin suçunuz, keşke emin konuşmadan önce arama motoruna baksaydınız. Sayısız ülke var vergi almadan kalkınan. Eskiden Libya bile vergi almıyordu hatta Kaddafi ülkenin petrol gelirinden halka pay bile veriyordu, şimdi ne oldu bilemiyorum. Vergi cenneti olarak anılan onlarca küçük ölçekli ülke var, Monako da vergi yok mesela, Devletin başka geliri varsa neden halktan vergi alsın? Körfez ülkelerinin kaçında vergi var? Hadi diyelim vergi var, bu gelir kalemini düzgün kullanan ülke dozunu kaçırmaz verginin de tadında bırakır, bu kaynakları doğru yönetemeyen, fakirlerden zorla vergi alırken zenginlerin vergilerini silen ülkeler ise tek ödenmesi gereken vergiyi çifter çifter alırlar.