Öyle şey olmaz işlem gizli ise zaten bloke olmaz bu mantıkla banka istediği paraya el koyar zaten
X dosya numarası veya X Talimatla el konuldu denir. Kaldı ki ön soruşturmada el koyma bloke olmaz mutlaka mahkeme kararı gerekir
MASAK çalışma şeklini araştırmanızı rica edeceğim.
MASAK (Mali Suçlar Araştırma Kurulu) gerektiğinde anlık olarak, mahkeme kararı gerektirmeksizin bankaya üst yazı çekerek hesabı kısıtlatabilir.
Dediğiniz şekilde olursa, o hesaba giren paranın hesaptan çıkması anlık bir durum. Savcılığa bildirip mahkeme dosyası hazırlanıp, mahkeme kararı çıkıp bankalara üst yazı çekilene kadar işlem süresi 3 gün. Sizce böyle bir durumda o para yakalanabilir mi?
MASAK tarafından daha önce incelemeye giren biri olarak konuşuyorum burada, sadece yorum olsun diye değil
Yurtdışından bir ödeme alacaktım kripto ile btcturk hesabıma 500 bin usdt transfer ettirdim. Hesabımdaki usdt'leri türk lirasına çevirince kesilen komisyondan sonra başka bir ödemem olmayacağını sanıyordum. Gittim o türk lirasını hesabıma çektim. Benden vergisi için süre verilmiş ben bunu takip etmedim ve vergisini ödemedim kısacası. O süre dolduktan sonraki gün hesabıma bloke konuldu. Sebebini bulamadım, banka birşey söylemiyor. Uyap'da birşey görünmüyor. Artık bir kuruma borcum var birşeyim var diyorum kesin. Hipotekli bir malım da yok. Devlet dairelerini gezmeye başladım. Vergi dairesine gittim ve ne göreyim o btcturk den çekmiş olduğum tutarın vergisi istendi. Vergisini hesabımdan çekin dedim, onu da yapmıyorlar. Vergiyi ödemek için borç buldum ve ödedim. 13. gün blokem kalktı.
Konuya MASAK dahil ise hiç birşey bulamıyorsunuz. Devlet organlarında en gizli iş yürüten kurumdur MASAK. O yüzdendir ki mahkeme kararı gerekmeden anlık hesabınız bloklanır.
NOT: MASAK uygun görmesi durumunda hesabınızdaki tüm tutarı çekip hazineye de aktarabilme yetkisi bulunmaktadır. Bunun için de hesap verme gereği duymaz. Zaten bu işlem yapılıyorsa kısa süre içerisinde kapınıza kolluk kuvvetleri gelecektir