vigivan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendim 1 hafta önceye kadar iPhone 13 pro Max kullanıcısıydım, tüm ekosistem ile birlikte. Fakat 15 in beklentilerimin çok altında kalmasından dolayı geçen hafta s23 ultra aldım. Kız arkadaşımda da 14 Pro Max var. Bunları cihazları gözlemleyebildiğimi belirtmek için yazıyorum. Biraz uzun olabilir.

Öncelikle uzun yıllardır Apple kullanıcısı olarak alıştığım şeyler vardı elbette. Ancak S23 Ultra şimdilik neredeyse hiç bir konuda bana iPhone'u aratmıyor. Neredeyse derken hariç tuttuğum 1-2 mesele var tabii. Bunlar genel olarak uygulamalarla alakalı şeyler. iPhone üzerinde uygulamaların daha fazla özelleştirmesi varken Samsung için aynısı geçerli değil. Örnek vermek gerekirse, iPhone kullanırken en fazla kullandığım uygulama Twitter (X)'ken şu anda hiç giresim gelmiyor. Yine benzer farklılıklar WhatsApp vs. için de geçerli elbette (Daha detaya inmek gerekirse, iş yoğunluğundan dolayı tüm mesajları okumak istemiyorum, iPhone üzerinde bir ses kaydını ya da resimi uygulamaya girmeden görebiliyorken androidde sadece mesajları okuyabiliyorum gibi).
Bu uygulama farklılıkları dışında çok seri ve güzel bir cihaz. Kız arkadaşım fotoğraf çekileceğimiz zamanlarda benim telefonumu kullanmak istiyor. Fotoğraflar arasında çok büyük farklar olmasa da s23 ultranın daha iyi performans verdiğini söyleyebilirim.
Eğer ticaretini yapmayı düşünmüyorsanız Samsung şu anda güncel olarak alınabilecek bir cihaz, ancak satışlarda değer kaybı Apple'a göre daha yüksek. Sonuca gelirsek eğer saydığım ufak farklılıklara ve 2. el fiyatlarına takılmıyorsanız S23 Ultra alabilirsiniz ancak bunlar sizin için önemliyse iPhone almanız daha iyi olacaktır. Ayrıca belirtmem gerekiyor pil performansında hem eski telefonuma göre hem de 14 pro Max e göre yeni bir cihaz olamasına rağmen daha iyi işler çıkarıyor şu anda.
Kısacası iki cihazın da birbirine göre eksikleri yok, kullanımınıza bağlı olarak tercih yapmanız en doğrusu olacaktır.
Çok güzel açıklamala yapmışsınız , ellerinize sağlık