Ben bu işten hiç birşey anlamadım bir böyle davalarda ilk mahkemeye kadar yatarsın adlı tatil vs girmemiş ee 1 ayda gelir tahliye olursun 1 yıl mahkeme sürer en az sen yatari yapmışsın kaç mahkeme ciktgini dava tarihini yazmamıştım
Neyse geçtim bahsettiğin tarihte covid vardı cok büyük bir olay cinayet yaralama uyuşturucu olmadığı surece ceza evine zaten gitmiyordun sen nasıl girdin.
Senin avukat hangi kafaya sana su gün mahkeme var gel yada gelme yada hüküm alıp tutuklanacagin mahkemeye gelme demedi de sen tutuklandin yani bugun sanırım benim hukuk bilgim o avukattan Fazladir.
Birde sana ceza dahi vermiş olsa şuan en son yasadan dolayi yatmayacaksin normaldede 5 yıl ve altı olduğu için zaten yatmayacaksin. Yani senin avukatın nasıl böyle birşeyi ihmal ederde istinaf etmez tmm karsinin istinaf etmesi iyi oda sana yarar ama bunu senin avukatın diyorsa git adliyeden kontrol et çünkü uyapta gorunmeme şansı yok.
Birde merak ettiğim eğer bir ihmal varsa bağlı olduğu baroya gidip şikayet edebilirsin. Bazı avukatlar mahkemeler çakisirsa mazaret dilekçesi bile vermezler ne olsa parayı aldım diye . Yani 100 bin harciyabilecegin bir para varsa tavsiye avukat yerine mahkemeye giricen adliye ve hangi mahkemeyse hakimin kapisinin önünde oturup beklesen en cok girip çıkan avukat birde çıkarken görüşürüz başkanım diye sırıtan varsa ona yanassan bu işi yarı fiyatına beraatla dahi çözersin
Son diyecegim ise şu müşteki yada avukatı istinaf etse dahi mahkeme savcısı kendisi istinaf etmediği sürece mahkeme başkanın verdiği cezaya arttırım gelmez . İstinaf genelde ya dosyayı bozar ceza indirimi ister yada onaylar
Aynen, işlenen suç nasıl bir suçmuş ki yazışmadan dolayı bu kadar yatmış. Cumhurbaşkanına hakaret mi acaba desem oda hemen yatılmıyor diye biliyorum. Ceza alınıyor ama hemen de atmıyorlar içeri.