Merhaba. Zengin snipped icin rankh math schema mi onerirsiniz, yoksa schema pro mu? Bu ikisini de kullanan oldumu yads fikir verebilecek varmi?
Schema Pro daha iyi diye biliyorum.
ben schema pro kullanıyorum, memnunum. alakası var mı emin değilim ama kelimelerimin varyasyonlarında bazen içeriği girdikten birkaç saat sonra snippeta oturuyorum.
İkisi de iyi ama schema olayını otomatikleştirmek ve normalin üzerine çıkmak için Schema pro daha iyi
Lifetime bir tema almayi dusunuyordum ve Astra Temasina baktim tabi yaninda Schema Pro geliyor.
Simdi benim bu eklentide hosuma gitmeyen birkac sey var. Inceledigim kadariyla soyleyeyim. Bircok video izledim.
Bunda on tanimli semalar var. Ve custom sema ekleyebiliyorsunuz. Eksik olan su Mesela ben how to semasini kullanmak istiyorum.Ama resimlerin boyutlarini da semada kullanmak istiyorum diyelim. Sonucta bu veriler ve degerler schema org sitesinde var ama on tanimli semalara mudahale edemiyorsunuz, satir ekleyemiyorsunuz.Custom sema eklemeyide json dosyasi ekleme seklinde yapmislar. Rank mathle kiyaslayinca Rankmathte satir satir kendi semanizi bastan insa edebiliyorsunuz ve ayni zamanda farkli sitelerdeki semalari cekme ozelligide var. Bence asiri ustun.
Mesela basit bir ornek daha vereyim.Mesela How to semasinin 2 versiyonu var sectionlu sectionsuz. Yani mesela santranc oynamayi sectionsuz sema ile yapabilirsiniz cunku tum anlatim santrancla ilgili. Bu kaynak google howto schema sayfasinda mevcut ama mesela bir yemek tarifi vereceksiniz once peynir bir islemden gececek sonra makarya dolayisiyla bunlar birbirinden farkli yapilar oldugu icin bu howto semasinda section "@type": "HowToSection", yapisi kullaniyoruz. O yuzden kendi semalarimizi duzenleme kismi olsa guzel olurdu.
Sanirim soyle bisey var
https://wpschema.com/docs/how-to-add...r-schema-type/
sema icin ek alan sanirim fuction dosyasi ile ekleniyor. Tam kavrayamadim aslinda. Cunku semada hiyerarsik yapi ozelligi var bazi kelime veri yapilarini bazi ozelliklerin altinda kullanmaniz gerekiyor. Biraz kafa karistirmis olabilirim ama gozlemledigim kadariyla Schema Proda benim istedigim olay yok.
Kendi hazir semalari guzerl bir sorum yok ama var olan semalari guclendirmek istedigimde veya kendime ozel semalar olusturmak istedigimde sorun. Mesela araba satisi icin farkli semalar var. Bu eklentide var mi bilmiyorum. Boyle bir durumda dedim ozellik yoksa sorun.
Beni aydinlatirsaniz sevinirim