Hocam aynı şeyden müzdarip biri olarak sizden bir konuda bende destek istiyorum çektiğiniz ihtarnameyi paylaşabilir misiniz bende aynı şekilde ihtar çekeyim eğer vaktiniz varsada süreci anlatabilir misinz ihtarnameyi notere gidince ek bir şey deniliyor mu tapu vs isteniyor mu ? kira sözleşmesi yeterli mi ? benim kiracımda uzman cavuş çıkmam diyor. benim sözleşmem 3 ay geçti
Buradan yazayım herkes bilgilensin hocam.
Sözleşme bitmeden 45 gün içerisinde ihtarname çekmek gerekiyor. KENDİM oturacağım şeklinde belirtilmesi gerekiyor. Altına gerekçe olarak detaylıca otomatik bir yazı ekleniyor. Standart bir yazı bu sadece gerekçe ve kullanım hakkını belirtiyorsunuz. Bu şekilde kiracıya 650 TL karşılığında gönderiliyor. Notere giderken yanınızda kira sözleşmesi olması yeterlidir.
Benim kiracıda asker evi alana kadar kaç takla attı şimdi de çıkmamak için takla atıyor.
Ama sizin 3 ay geçti diyorsunuz bildiğim kadarıyla eğer ki 45 gün önceden ihtarname gönderilmezse pek bir hakkınız kalmıyor. Ama ortada yeni bir sözleşme yok. Yine eğer ki kendiniz oturacaksanız. Konut ihtiyacımdan dolayı şeklinde bir ihtarname gönderebilirsiniz. (Bunu deneyimli bir avukat bulup sormanızda fayda olacaktır eğerki böyle bir hakkınız yoksa boştan yere para ödeyip göndermeyin). İhtarnameye karşılık bir ihtarname çekerse adliyeye gidip arabulucuyla görüşmek gerekiyor. 1 hafta kadar bekleyeceğim durum ne gösterecek ona bakacağım. Eğerki çıkma gibi bir durum olmaz ise görüştüğüm kişinin yanına gidip bir fikir alacağım. Eğer dedikleri gibi olacaksa sözleşmenin bittiği ertesi günü adliyeye gideceğim.