"Beyefendi, hanımefendi" resmi olduğu için kimse kullanmak istemiyor zaten. "Beyefendi, hanımefendi" hitap edenler genelde karşısındaki insanla samimiyet kurmak istemez, Direk mesafe koyar, bu hitap kelimesini kullanarak hizmet veya ürün satmak isteyenlerde genelde yüksek fiyat ister, pazarlık yapmak istemez mantığı oluşuyor.
Karşınızdaki insanla biraz daha samimiyet kurmak için hangi hitap kelimesini kullanırsınız?
Üstte de bahsettiğim gibi; Duruma ve konuma göre değişir. Şuan forum'da gördüğünüz gibi hocam kelimesini kullanıyorum. Nitekim WhatsApp'ta da hocam kelimesini kullanırım. Fakat ben şunu da gördüm; Samimiyet oluşturmak istediğin insanların çok yüksek oranı cılkını çıkarıyor. Arasındaki dengeyi ayarlamak için bazen katı davranmak gerekir. Bu düşünceler yine kişiye göre değişir. Ayrıca bu tür kelimelerin farkını kavrayabilen birçok insan yüksek fiyat ister, fiyatına göre de fazlasıyla kaliteli işler yaparlar. Bu konuda size katılıyorum.
Ek: samimiyet kurduğunuz bir hizmet veren'den doğru düzgün hizmet alamazsınız. Sizi samimi görür ve işinizi sürekli aksatır, iyi niyetinizi de kötüye kullanır. Tamamen denge meselesi aslında